Dit was zo’n dag dat je paraplu het begeeft en je capuchon telkens af blijft vliegen. Waarop je je regenpak allang niet meer aantrekt en dan maar zeiknat op je werk aankomt. De dag waarbij leerlingen de les binnen komen met “Hoe lang tot de volgende vakantie??”. Oh en ook binnen komen met “Gaan we een film kijken?” omdat ik zo dom ben geweest om voor de kerstvakantie de touwtjes te laten vieren en dan maar ein-de-lijk een film te gaan kijken omdat ze daar toch echt “Engels van leren!”.

Vandaag heb ik er ook aan toegegeven. Aan het eind van de les ben ik verder gegaan met Despicable Me. Voor als je die nog niet kent? Kijk! Voor als je het wel kent?

“It’s so fluffy I’m gonna die!”

Ik kijk korte nieuwsverslagen van de BBC met de examenklassen zodat ze een steeds grotere algemene kennis krijgen. Daarbij lezen we teksten over alles wat er in de wereld gebeurt, want man oh man ze moeten toch echt weten van alle ellende!

Ik begin daaraan te twijfelen. Of het nou echt nodig is om alle ellende te weten. Als je er in je directe omgeving niet iets aan kunt doen? Is het dan nodig om te weten wat er allemaal gebeurt?

Ik ben een voorstander van dingen doen (en daarom ook plantaardig eten). Is er ellende door de voedselindustrie? Dan hoef je het niet te eten! Is er gruwelijk kinderarbeid bij Primark? Dan hoef je dat niet te kopen! Waar je je geld aan uit geeft is goed te controleren. Ik twijfel of ik ze elke dag met uitspraken van Trump wil confronteren. Of met beelden van geweld. Ik begrijp tegelijkertijd dat dit bewustzijn creëert en tot actie doet handelen. Maar ik gun ze ook geluk.

Ik vraag me af of mijn leerlingen er echt baat bij hebben om alles te weten wat er gebeurt of dat ze beter tijd kunnen besteden aan door hun zo genoemde ‘besties’ op Snapchat.

Ik gun ze het plezier. Ik ben een voorstander voor meer Despicable Me kijken in plaats van BBC. Hoe je door gewoonweg het goede te doen voor anderen en plezier hebben, je eigenlijk de wereld echt een stukje beter maakt.

Maar tot dusver dat! Om even wat zoets in deze grijze februari massa te gooien wil ik met alle zegen, liefde, plezier, enthousiasme en alle positieve gevoelens die ik zo kan bedenken, deze taart introduceren. Gooi de oven open! Haal dat meel tevoorschijn en gooi een klont boter in die bak want dit wil je eten. Dit is zo’n taart die je natuuuurlijk maakt voor iedereen maar eigenlijk in je eentje of met z’n tweetjes op eet. Je mag eerlijk zijn. Ik ben ook helemaal eerlijk. Ik geef het toe. Ik heb de hele taart opgegeten samen met Wout. Ik geef het toe.

Shit ik moet ook nog in mijn trouwjurk blijven passen!

Recept vertaald van http://veganheaven.org/recipe/vegan-cheesecake-without-cashews/


Afdrukken Vegan Cheese Cake

Categorie: Koek en Taart

Ingrediënten

  Voor de bodem:

 • 2 cups bloem (260 gram) (glutenvrije variant kan ook)
 • 100 gram boter (plantaardig)
 • 1/4 cup (60 ml) agave siroop
 • 1 1/2 eetlepel bakpoeder
 • 3 eetlepels water
  Voor de vulling:

 • 1 liter soya yoghurt (naturel of vanille)
 • 1 zakje vanille kookpudding van Dr. Oetker
 • 120 gram boter (plantaardige margarine of kokosolie)
 • 1/4 cup (60 ml) agave siroop
 • Voor de topping:
 • Besjes
 • Gepureerde frambozen
 • Anything you like

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Bereid de bodem voor: Combineer alle ingrediënten in een bak en kneed tot een zachte deeg.
 3. Doe wat bakpapier in een taartvorm (of smeer in met wat olie)
 4. Rol / kneed het deeg uit en breng die aan in de taartvorm. De bodem mag best wat dik zijn.
 5. Combineer in een andere schaal de ingrediënten van de cheese cake. Zorg dat de boter gesmolten is. Mix het met een (staaf)mixer tot een glad mengsel
 6. Schenk het in de taartvorm en zet dit in de oven voor een uur.
 7. Het klopt dat het nog wat zacht is wanneer het uit de oven komt. Laat het dan afkoelen en zet het in de koelkast voor minstens 3 uur.
 8. Versier het met alle versiersels die je hebt en enjoy!

6.1.5 /vegan-cheese-cake/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like