“Welke willen jullie kiezen? De citroen, vanille, lavendel, oreo, cookie dough, koffie, framboos?”.

Je maakt een geintje toch? Dacht ik. Moet ik kiezen uit al die opties?

“Eeh wacht even, mag ik ze nog een keer proeven??” 

Terwijl ik dit typ eet ik de laatste restjes op van de cupcake proeverij van gisteren. Want een bruiloft kan niet zonder proeverij. Duh! Toen we binnenliepen bij Heavenly Cupcakes in Rotterdam, zag ik op tafel al een schaaltje met cupcakes en taartjes. Ken je dat fenomeen dat je al lang ziet waar het lekkers staat in de ruimte? Maar uit beleefdheid wil je er niet naar kijken? Of ben ik de enige die dat heeft?

Ik heb dat ook altijd op verjaardagsfeestjes. Ik zie al lang de olijven staan en chocola, maar wil er niet heel de tijd naar kijken! Dus ik ga maar in de buurt staan… stapje voor stapje…beetje dichterbij…

Je begrijpt, het is me soms een raadsel dat ik geen 100 kilo weeg.

Algoed, het is een lastige zoektocht om een catering te vinden in de buurt van Elburg (daar gaan we trouwen) die alles veganistisch kan leveren. We zitten niet in Los Angeles waar de vegan zaakjes als paddenstoelen uit de grond schieten. Al die opties! Maar nee…terug naar de realiteit. We zijn in het zeer koude en sobere Nederland, waar vegan zaakjes heel hard moeten werken om ook maar een klein beetje overeind te blijven (net zoals elk ander zaakje). Die tentjes zijn wel in de grotere steden, maar niet in bijna niemandsland, genoemd Elburg.

Na eventjes zoeken zijn we uitgekomen bij Heavenly Cupcakes in Rotterdam. In een winkelstraatje vol met andere koffietentjes en winkeltjes, vind je een klein schattig zaakje met allemaal cupcakes en taartjes maar dan zonder zuivel en eieren.

Dus zeker een aanrader om te bezoeken!

Ik krijg trouwens vaak de vraag “Hoe bak je eigenlijk zonder eieren, boter en melk? Dat is toch de basis?”. Eigenlijk is dat niet heel moeilijk. Alles is te vervangen. Zolang het maar iets te maken heeft met vet, suiker en melk (plantaardige melk). Het is dus de bedoeling dat je de textuur nabootst. Dat is niet zo moeilijk. Veganistische boter, plantaardige melk en een bindmiddel in plaats van een ei (dat kan chia zaad zijn maar ook ei vervangers uit een pakje).

Ik zou zeggen, probeer het een keer. Het zal je verbazen dat er vrij weinig verschil in smaak zit. Want suiker is suiker en vet is vet.

En anders ga je gewoon naar Rotterdam… It is that simple. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like