Work in progress, work in progress.. Ik kan niet zeggen dat mijn spring rolls de schoonheidsprijs winnen. Maar who cares??

Tja ik eigenlijk wel… ik doe mijn best jongens! Lekker zijn deze spring rolls in ieder geval wel. Want in een klein handig rolletje heb je zo even alle groente voor de dag binnen. Dip het in een pindasausje en je lunch is ineens een echt feestje. 


In de beginfase van mijn veganistische levensstijl zat ik uren achter de computer om allerlei recepten te zoeken. Want wat was dat ineens een nieuwe wereld! Al snel ontdekte ik de springrolls. Prachtige foto’s van kleurrijke rollen die je dan kunt dippen in allerlei sausjes. Ik sjeesde op de fiets naar de toko om alle benodigdheden te halen. Toch, toen ik eenmaal begon, faalde ik enorm. Ik deed de rijstbladen in het hete water maar kreeg telkens vliedertjes rijstbladen er voor terug! Ik gaf gelijk op. Adios.

Totdat ik mijn verjaardag nog een keer wilde gaan vieren. Waar ik andere jaren graag mijn verjaardag stilletjes met gordijnen dicht en telefoon onder mijn kussen voorbij wilde laten gaan, heb ik heb het dit jaar dus twee keer gevierd! Één keer voor familie en een keer voor alleen vriendinnen. Ik begin terug te komen van mijn verjaardagsafkeer. Het kan dus ook echt heel leuk zijn!

Om het typische we-zitten-in-een-kringetje-met-hapjes-en-cola verjaardag te voorkomen, had ik het idee om met z’n allen lekker eten te maken. Deze taartjes en deze muesli repen  waren van de partij en vervolgens ook nog deze spring rolls. Om oude trauma’s te overleven dacht ik, laat ik een poging wagen. Zou het nu mislukken dan was het in ieder geval gedeelde verantwoordelijkheid. Dus! Met z’n allen aan het roeren, schillen, bakken geslagen. Top verjaardag!

Oh en buiten maakte mijn verloofde (kwijl) een vuurtje… Mooi he?

Dan nu het recept! Het is zeker het proberen waard. Al is het alleen al om het voor de lol te doen op een regenachtige zeer donkere januari dag. Veel plezier!

Hier is trouwens een hele handige tutorial:

Print Spring Rolls met Pinda Dipsaus

Ingredients

  Voor de ricerolls:

 • 14 vellen rijstpapier
 • 1 winterpeen of 2 kleinere wortels
 • 1/2 komkommer
 • tauge of kiemen
 • avocado
 • paprika (optioneel)
 • sojabonen (optioneel)
  Voor de pinda dipsaus:

 • ½ cup pindakaas
 • 1 eetlepel suiker/ siroop
 • 2 eetlepel chilisaus
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 2 eetlepel limoensap
 • 1 theelepel geraspte gember
 • 1/4 cup water

Instructions

 1. Maak eerst de dipsaus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.
 2. Maak een kom met warm water.
 3. Leg een rijstvel neer op een bord of snijplank
 4. Besprenkel het met water totdat het wat zachter wordt.
 5. Vul de rol in het midden met groente naar keuze.
 6. Doe de zijkanten over de groente heen en rol het geheel dan op.
 7. Maak zo 14 rolletjes.

4.20 /spring-rolls-met-succesvolle-pinda-dipsaus/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like