De laatste dag van de herfstvakantie is aangebroken. Ik heb genoten van de vrijheid, het herfstige weer en het samenzijn met de mensen waar ik van houd. Bijna net zo blij werd ik van de tijd die ik had om uitgebreid recepten uit te proberen. Met stip op één het vinden van de ultieme vegan tonijnsalade.
Elk recept waar ik een sprong van blijdschap van maak, komt op mijn website. Vandaag had ik zo’n moment. Ik sprong. Eventjes. In de keuken. Die sprong kwam eerlijk gezegd niet alleen omdat deze salade lekker is maar ook omdat ik eindelijk een oplossing heb voor de altijd in de steek gelaten selderij in mijn koelkast!
Ik houd van planten (vandaar de websitenaam…). Ik eet ze graag en op allerlei manieren. Veel en vaak. Maar selderij en ik zijn niet de beste vrienden. Ik koop het regelmatig en met diezelfde regelmaat ligt het verdrietig in de koelkast terwijl achter, naast en voor allerlei groenten langs hem heen gaan en in maaltijden verdwijnen. Maar nu zit het in deze vegan tonijnsalade.
Ik zeg het je, deze salade is gelukt! Hartig, smeuïg, stukjes met van alles en nog wat en heel eenvoudig. Heerlijk broodbeleg dus!
Print Vegan Tonijnsalade
Yield: 4-5
Ingredients
- 1 blik kikkererwten, uitegelekt en goed gewassen
- 2 selderij stengels in stukjes gesneden
- 1 klein uitje (of sjalotje) in stukjes gesneden
- 2 eetlepels vegan mayonaise (bijvoorbeeld die mayolijn in elke supermarkt te verkrijgen! Of zelf maken kan ook..)
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel kappertjes (optioneel)
Instructions
- Pureer de kikkererwten, selderijstengels, ui in een blender, keukenmachine, staafmixer of gewoon met een vork.
- Roer de mayo, mosterd en kappertjes er doorheen
- Serveer op vers broodje of gebruik het voor op toastjes
4.20 /vegan-tonijnsalade/