Hoe is het weer bij jou? Nog meer aan het afkoelen? Heb je de kachel al aangezet?  Uit ‘groene’ principes (lees: vooral een lege portemonnee), probeer ik om de kachel nog niet aan te zetten. Dus met pittenzak, meerdere truien en twee dekens (yes, ik heb het snel koud) kom ik deze bar koude dagen door. Overdrijf ik denk je? Er is maar één soort eten dat bij deze bui hoort en dat is eten voor je ziel. Warm. Comfortabel. Veilig. Kruidig. Oh ik vertel je meer..

Je zult vast al wel weten dat ik dol ben op soepen en ze met veel regelmaat hier plaats. Maar ik kan het gewoon niet laten.. Soep maakt me gelukkig en tot op het bot een stukje warmer. Deze pompoen kokossoep moest dus gewoon gemaakt worden na een prachtige wandeling in het park. Ik kan er niets aan doen. Die herfst doet wat met mij.

Wees niet bang om net even iets anders toe te voegen. Bijvoorbeeld wortel, linzen, zoete aardappel, een beetje gember. Op een gegeven moment krijg je namelijk door wat allemaal past en wat jij lekker vindt. Experimenteer! Je zult verrast worden, en soms ook gewoon falen. Maar deze zal niet falen!

Op de herfst mensen, op de herfst!

 

Afdrukken Kokos Pompoen Soep

Categorie: Soep

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 2 teentje knoflook, geperst of in kleine stukjes gesneden
 • 500 gram pompoenblokjes
 • 1 theelepel gemalen komijn
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1 laurierblad
 • 750 ml groentebouillon
 • 250 ml kokosmelk

Instructies

 1. Sauteer de ui en knoflook in water of olie
 2. Voeg de pompoenblokjes en de kruiden toe
 3. Voeg de bouillon toe en laat het koken. Zet dan het vuur iets zachter en laat pruttelen totdat de pompoen gaar is
 4. Haal het laurierblad eruit en voeg de kokosmelk toe en roer nog even goed.
 5. Pureer alles in de blender of met een staafmixer.
 6. Versier met wat korianderblad en / of kokosmelk

6.1.5 /kruidige-kokos-pompoen-soep/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like