Super Simpel Pesto Soep! Was jij ooit op dat idee gekomen?  Ik niet in ieder geval. Maar wat ben ik bij dat de combinatie wel is bedacht (niet door mij) want deze soep is een geweldig begin van de lente!

Deze soep is zo heerlijk fris en ruikt lekker zoals alleen basilicum dat kan doen. Het ruikt naar de eerste warme avonden. Met wat vers brood gedipt in olie. Natuurlijk een wijntje (of een watertje voor de zwangere/ borstvoeding gevende Suus). Ik kan niet wachten…Jij?


Dit recept is niet door mijzelf bedacht maar gekopieerd en iets aangepast van Isa Chandra. Vergeef me dat ik haar zo vaak noem maar ze is dan ook echt de koningin van de vegan recepten.

Pesto soep heeft gelukkig maar 5 ingrediënten nodig! Die zijn ook nog eens allemaal in jouw supermarkt te vinden. Wat heb je dan allemaal nodig?

Als bindmiddel heb ik in dit recept maïzena gebruikt en dat ging behoorlijk goed. Maar je kunt natuurlijk ook wat extra soja – of rijstroom gebruiken. Of een handvol geweekte cashews. De volgende keer ga ik dat laatste proberen want dat lijkt me ook heerlijk.

Voor de rest heb je als basis een goede bouillon nodig en natuurlijk verse basilicum. Stel dat je er ook nog groente bij wilt zoals witte boon of misschien wat pasta, laat mij je in ieder geval niet tegenhouden! Het is per slot van rekening lente. En het is daarom sowieso feest. En de lucht is blauw. En de vogels fluiten.

Dus dan mag jij doen met je pesto soep wat jij maar wilt.

Bon apetit!


Afdrukken Super Simpel Pesto Soep

Bereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd 10 minuten

Categorie: Soep

Hoeveelheid: 4-6

Ingrediënten

  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water + 250 ml apart
  • 2 eetlepels maizena
  • 100 ml sojaroom
  • 1 pakje verse basilicum (dus een flinke, flinke hand)
  • Peper en zout naar smaak
  • Serveer met geroosterde pijnboompitten en vers brood
    Optioneel

  • Gnocchi
  • 1 blikje witte boonsoort (zoals canelini)

Instructies

  1. Breng het water aan de kook en los de twee bouillonblokjes er in op.
  2. In een apart bakje, los de maizena op in de 250 ml water.
  3. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon en breng dit aan de kook.
  4. Na een paar minuten wordt de soep dan dikker.
  5. Haal de pan dan van het vuur en doe de verse basilicum erbij.
  6. Pureer dit met een staafmixer of een hittebestendige blender tot een groene soep. Kijk uit voor de stoom!
  7. Doe de soep weer terug in de pan en voeg zonodig de pasta en de bonen toe.
  8. Serveer met geroosterde pijnboompitten en vers brood.

Voedingswaarde informatie

Super Simpel Pesto Soep

Hoeveelheid

Hoeveelheid per portie:
Calorieen Kcal 50 per portie
ADH*
Totale hoeveelheid vet: 0
Verzadigd vet: 0
Transvetten
Cholesterol per portie: 0
Zout 0
Totaal koolhydraten 0
Voedingsvezel 0
Suikers
Proteine
Vitamine A Vitamine C
Calcium IJzer

*ADH zijn gebaseerd op een inname van 2000 calorieen. Jouw ADH kan hoger of lager zijn, afhankelijk van jouw calorie behoefte

6.1.5 /super-simpel-pesto-soep/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like