Oooh miso soep oh miso soep. Wat moest ik zonder jou deze afgelopen week?
Ik weet niet of je bekend bent met miso soep. De meeste mensen kennen het als het zoute soepje / drankje voorafgaand aan een onbeperkt sushi festijn. Het is iets waar je misschien zo aan voorbij gaat en het is al helemaal niet bekend in Nederland. Maar miso soep verdient een groter podium.
Ik weet niet of je bekend bent met miso soep. De meeste mensen kennen het als het zoute soepje / drankje voorafgaand aan een onbeperkt sushi festijn. Het is iets waar je misschien zo aan voorbij gaat en het is al helemaal niet bekend in Nederland. Maar miso soep verdient een groter podium.
Er zijn mensen die zweren bij de helende werking van dit warme soepje, maar ik ben te nuchter om te denken dat een enkel gerecht je een compleet nieuw mens maakt. Alhoewel, deze soep na een lange dag werken waarbij veel misgaat (meerdere van dat soort dagen gehad afgelopen week…) heeft me wel degelijk in een betere bui gebracht.
Een warm kommetje geluk, zo noem ik het.
Het is ook nog eens heel snel te maken en heeft maar een paar ingrediënten!
Miso pasta is altijd bij de bio winkels en toko’s te krijgen en tegenwoordig ook bij de meeste supermarkten. Het is niet te geloven, maar zelfs mijn dorp heeft miso pasta. Vandaar dat ik het ook 5 keer heb gemaakt in de afgelopen week (volgens mij komt het zout mijn poriën uit). Tegenwoordig zijn al je benodigde ingrediënten niet ver te vinden. Woon je nou echt in niemandsland, dan neem je het toch een keer mee wanneer je in de grote stad bent? Of je bestelt het online!
Afdrukken Warme Vega Miso Soep
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd 5 minuten
Categorie: Soep
Hoeveelheid: 4 – 5 personen
Ingrediënten
- 4 cups water (1 liter)
- handvol spinazie
- 1/2 cup gesneden bos / lente ui ( ongeveer 4-5 kleine stengels)
- 1/2 cup tofu (100 gram), in stukjes gesneden
- 3-4 eetlepels witte of rode miso pasta
- 2 theelepels geraspte gember
Instructies
- Doe het water in een middelgrote pan en breng het aan de kook.
- Ondertussen, lepel de miso in een apart bakje en meng het met een paar eetlepels van het kokende water tot een papje.
- Wanneer het water in de pan kookt, voeg de spinazie, gesneden ui, tofu en gember toe en kook dit ongeveer 4-5 minuten op laag vuur.
- Zet het vuur uit en zorg ervoor dat het water niet meer bubbelt.
- Roer op het laatst de miso pasta erbij.
- Enjoy!
6.1.5 /10-minuten-miso-soep/