We zijn weer in het donkere deel van het jaar! Daarom heb ik voor jou een heerlijk aardappel recept om de lege maag voor een lange tijd te vullen. Want moeten we niet allemaal de donkerte, regen en kou trotseren?

Deze weken vliegen voorbij en mijn dagen zijn vol met werken, wandelingen maken en op zoek gaan naar een straaltje zonlicht. Als ik dan eenmaal de zon zie heb ik het idee dat die binnen vijf minuten onder gaat en ik de lampen aan moet doen… Ooit komt er weer de lente la we ma zegge!

Ik merk dat ik anders eet wanneer het koud en donker is. Ken je dat? Warme volle maaltijden, stoofpotten, dik besmeerde boterhammen, soepen, aardappelschotels en veel warm water of thee. In de winter eet ik onbewust volgens mij net iets meer en ik slaap ook wat meer. Overdag probeer ik zo veel mogelijk te bewegen en frisse lucht binnen te krijgen.’s Avonds probeer ik sociale dingen te plannen of kruip tegen mijn man en Bloemetje. Ondertussen ontken ik dat het morgen weer maandag is en ik eigenlijk moet beginnen met voorbereiden van mijn lessen.

Ik geef de schuld aan de korte dagen dat ik ook zo veel trek in aardappelen heb. Natuurlijk houd ik van de Thaise curry’s, de gekruide stoofpotten en de vega sushi, maar sjonge jonge, soms is zo’n simpele Hollandse vrind ook wel erg welkom. Ken je dat? Ik gebruikte voor dit recept vegan mayonaise (dat is die van mayolijn). Maar in plaats van een enorme hoeveelheid gebruik ik in totaal 2 eetlepels mayo en de rest vul ik aan met soja yoghurt. Net iets frisser maar toch nog met de volheid van mayonaise. Heerlijk!

Simpele trucjes kunnen ervoor zorgen dat ik niet helemaal ontplof in de wintermaanden… 😉

Afdrukken Vegan Aardappelsalade

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd 20 minuten

Categorie: Salades

Hoeveelheid: 3-4 personen

Ingrediënten

 • 800 gram tot 1 kilo vastkokende aardappelen
 • 1 rode ui
 • 4/5 augurkjes
 • handje peterselie
 • 150 ml soja yoghurt
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 2 theelepels mosterd
 • Peper en zout naar smaak.

Instructies

 1. Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes en kook ze in ruim water in ongeveer 10 minuten gaar.
 2. Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
 3. Snijd de augurken en de ui in kleine stukjes.
 4. Meng in een aparte kom de mayo, yoghurt, kerriepoeder en mosterd tot een dressing. Voeg peper en zout toe naar smaak.
 5. Meng de dressing met de overige ingr. en de peterselie en klaar is de aardappelsalade!

6.1.5 /vegan-aardappelsalade/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like