Het is januari en dat betekent dat het over het algemeen donker en grijs is. Ik volg (beetje sneu) bijna dagelijks de zonsopgang en zonsondergang tijden om er elke keer weer achter te komen dat we nog maar een paar minuutjes langer licht hebben. Geduld, geduld.. Je begrijpt, met deze salade heb ik een poging gewaagd om deze lijdensweg wat te verzachten. Het doel was: zo veel mogelijk kleur! Dat lijkt me aardig gelukt…
Het zijn niet veel ingrediënten en het lijkt misschien erg simpel, maar omdat ze nogal verschillend zijn, is het verrassend smaakvol.
Afdrukken Cranberry Mandarijn Salade
Categorie: Salades
Ingrediënten
- Salade:
- boter sla (een gewone kropsla, niet ijsberg)
- gedroogde cranberries
- geroosterde pompoenpitten
- mandarijntjes in stukjes (vers of uit blik)
- Dressing:
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel zonnebloemolie (of olijfolie)
- 1 eetlepel agave / rijstsiroop
Instructies
- Rooster de pompoenpitten kort in een anti-aanbaklaag pan totdat ze beginnen te ‘poppen’ (geen olie nodig)
- Snijd de botersla en doe het in een grote kom met de andere ingrediënten
- Voeg de dressing er op het laatst aan toe
6.1.5 /cranberry-mandarijn-salade/