Ik denk dat ik al 20x deze blog ben begonnen. Want welke woorden moet je schrijven wanneer er al zoveel is gezegd. Dit denkmeisje wordt stil hoe meer er gesproken wordt. En toen dacht ik ineens…

Het grotere plaatje.

Angst, en vooral, angst voor de angst voor het onbekende, doet gekke dingen met ons. We kopen WC papier. We scrollen het nieuws. We gaan als een MALLE online lesmateriaal maken want GOD FORBID studenten hebben EVEN niets te doen. Het hoort er allemaal bij. Het gekke is vooral, dat angst bij ons bewerkstelligt dat de wereld heel klein wordt. Hier en nu. Het gaat nog niet over morgen. Of een jaar later. Of tien jaar later. Maar nu. nu. nu. Ken je dat?

Maar om deze tijden door te komen denk ik dat we het grotere plaatje moeten blijven bekijken. Om je angst te overstijgen moet je niet op zoek gaan naar korte termijn geruststellingen (WC papier) maar lange termijn oplossingen (stop. in. vre.des.naam. met. die.ren. e.ten).
Laat dat luidde irrationele brein van ons dat nou net niet altijd voor ogen hebben. Maar gelukkig hebben we altijd een wijze stem. Of die nou van ons komt, of van de aarde zelf. Die stem kun je altijd horen. Wanneer je goed luistert. Iets in de richting van “stop. in. vre.des. naam. met. die.ren.e.ten”

Ik voel ook geregeld een vlaag van paniek. Ontzettend onprettig. Maar het oefent mij ook weer om te ontspannen in tijden wanneer we slimme beslissingen moeten maken. Wanneer we moeten samenwerken en LANGE termijn doelen voor ogen moeten houden. Een planeet waar we met 7 miljard (en meer) mensen kunnen leven, zonder dat daarbij om de haverklap een onschuldig dierlijk virus bij mensen wordt gedropt.

En ja! Ik ga er ook mee om door te werken aan wat er dus moet gebeuren. Mensen moeten in korte tijd overgaan op een diervrij dieet. Dus we beginnen bij deze heerlijke frisse Griekse Salade. Ik wil wedden dat je al deze ingrediënten gewoon kunt vinden in de (biologische) supermarkt. Want vegan kaas ligt er gewoon nog. Goede gezonde kikkererwten zijn er sowieso. Een uitje hier en een komkommertje daar. En ja, olijven liggen rustig op je te wachten. Ik wil wedden dat het er ligt.

Ik hoop dat het goed met je gaat de komende weken en dat je lekker thuis blijft. Ik wens je veel rust en kracht als er uitdagingen zijn die je niet had zien aankomen. Opdat we er allemaal sterker en slimmer weer uit zullen komen. En nu op naar het recept!

Vegan Feta

Ik vind vegan feta door de Griekse salade een geweldige uitvinding. Ik heb nou twee merken geprobeerd . Van Violife en van Bedda en beide zijn heerlijk door de salade. Eindelijk een goede vervanging! Ook kleine peuter handjes zijn er dol op. Heb je geen vegan feta in je supermarkt, dan kun je dit ook vervangen voor een avocado.

Dressing

Je kunt ook variëren met de dressing in deze griekse salade. Oftewel, je hoeft niet helemaal op de regel mijn recept te volgen. Misschien heb je je eigen favoriet, en dan zou ik daar zeker voor gaan.

Wanneer je hele bups gebruikt (de hele komkommer, de hele blik kikkererwt, veel tomaten en hele blok feta) dan heb je een salade voor denk ik wel 6-7 personen. Maar je kunt natuurlijk ook zo samenstellen dat het precies past voor jou gewenste hoeveelheid. Je kunt de salade 2 dagen bewaren in een afgedekte bewaardoos in de koelkast.

Voor meer salades kijk ook eens bij:

Appel Broccoli Salade

Vegan Aardappelsalade

Falafel Salade

Afdrukken Vegan Griekse Salade

Bereidingstijd: 10 minuten

Totale tijd: 10 minuten

Categorie: Lunch en Avond, Salades

Keuken: Grieks

Hoeveelheid: 6-7 personen

Ingrediënten

  Voor de salade:

 • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en gewassen
 • 1 komkommer, in stukjes gesneden
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 4 grote tomaten of 250-300 gram cherry tomaatjes
 • 1 rode ui (of 2 kleine), gepeld en in kleine stukjes gesneden
 • 200 gram (kalamata) olijven
 • 200 gram vegan feta
  Voor de dressing:

 • 1/4 cup / 60 ml / 3 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel oregano
 • 3 eetlepel balsamico azijn
 • 1 theelepel zoetstof (suiker / agavesiroop / rijstsiroop)

Instructies

 1. Neem een grote slakom en doe daarin de gewassen kikkererwten, de gesneden komkommer, paprika’s, tomaten, ui(en), feta en olijven en mix ze goed door elkaar.
 2. Mix in een kommetje de ingrediënten voor de dressing en doe deze vervolgens door de salade heen. Eet smakelijk!

6.1.5 /vegan-griekse-salade/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like