En toen zette ik de blender aan en mixte de spinazie met de saus…
En toen werd de quiche groen in plaats van geel zoals een normale quiche eruit ziet…
En toen heb ik het toch maar in de oven gedaan en geserveerd…
Want ik ben niet perfect. Punt.
Deze quiche is trouwens wel bombastisch lekker hoor!
Over iets heel anders. Nu alweer drie jaar geleden ronde ik theologie af…
Ik ronde het toen af met de gedachte: Tjáááá we kunnen nog heel lang kletsen en moeilijk nadenken over God, maar het komt er uiteindelijk vooral op neer dat je het goede DOET en de wereld beter maakt met de vaardigheden en skills die je bij jezelf moet ontdekken. Wil je daarbij zeggen dat je in Jezus gelooft, in Allah of in de kracht in Alles. I don’t care.
Dat was één van de redenen waarom ik veganistisch ben gaan eten en deze website ben begonnen.
Het vervelende (en soms ook het fijne) van het tikken van de tijd is dat je mooie lessen vergeet die je bij zo’n studie hebt geleerd. Ken je dat ook? Ik kan me herinneren dat ik soms zwevend weer naar huis ging zo gelukkig van mooie woorden en teksten. Maar welke woorden waren dat ook alweer?
Zo las ik laatst weer wat college aantekeningen.
Ja het gaat over Jezus.
Nee dit is niet eng religieus.
Jezus begon zijn vertellingen vaak met het woord T’Shuva. Dat betekent terugkeer. Oftewel, kom terug mensen! Kijk naar wat er eigenlijk is! Dat betekende niet dat je tot het christelijk geloof moest komen, je bij een kerk in moest inschrijven en met een rolletje pepermunt vooraan in slaap neuzelt wanneer de preek begint. Het betekent ook niet een soort ‘persoonlijke relatie’ aangaan met God (een term die mijn christelijk opgevoede leeftijdsgenoten waarschijnlijk wel kennen). Nope!
Een persoonlijke relatie met God of Jezus komt helemaal niet voor in de Bijbel.
Jezus predikte eigenlijk iets heel simpels. Kom tot besef dat die hemel en hel in jou is. De hemel en de hel is om je heen. Jij bent zelf dat Koninkrijk van God en jij moet een weg banen om voor het Goede hier te kunnen zijn. Wij kunnen dus hier op aarde de hel creëren en de hemel. Met je denken, handelen, spreken heb je de keuze. Om bitter te worden of om beter te worden. Om je te ontwikkelen of om te stagneren.
Het is zo simpel.
Natuurlijk betrek ik dit onder andere op onze keuzes die wij hebben ten aanzien van de mensen, dieren en leefwereld om ons heen. We hebben het mes, vork en portemonnee in hand om er een hemel of een hel van te maken.
It is that simpel
Ik ben wat blijven stagneren op quiche gebied. Kan er nog wel wat vooruitgang in boeken. Op kleur gebied tenminste want de ervaring is niet anders dan een heerlijke quiche. Maar wees eerlijk, ziet het er niet ook heel fleurig uit in tijden dat we allemaal wanhopig naar de knoppen aan het staren zijn?
“Zie ik daar al een blaadje uit komen???”
PrintGroene Italiaanse Vegan Quiche!
Voorbereiding: 20 minutes
Bereidingstijd: 40 minutes
Aantal personen: 5-6
Ingrediënten
- Voor een zelfgemaakte bodem:
- 200 gram bloem (of glutenvrije variant)
- 2 eetlepels gemalen lijnzaad
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprika poeder
- zout + peper
- 6 eetlepels water
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- bakje champignons
- 1 cup broccoli roosjes
- 1 blok tofu
- 1 hand vol spinazie
- 1/2 cup edelgist vlokken (verkrijgbaar bij natuurwinkel of biologische supermarkt)
- 1 theelepel oregano
- volle hand verse basilicum
- peper en zout
Voor de vulling:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng met bloem met lijnzaad, zout en kruiden. Meng dit met het water en de olie.
- Kneed het deeg tot een ronde bal. Als het nog wat water nodig heeft dan doe je er een lepeltje bij.
- Rol het deeg uit en leg de bodem in een ingevette quiche vorm.
- Prik dit met een vork en zet 10 minuten in de oven.
- Bak de ui, knoflook en champignons gaar in een verhitte pan met olie.
- Stoom of kook de broccoli roosjes.
- Doe de tofu, edelgist vlokken, spinazie, basilicum en kruiden in de blender en meng dit tot een glad mengsel.
- Leg nu in de quiche eerst alle groente en doe vervolgens de saus er overheen en strijk het glad. Versier met wat tomaatjes of wat je zelf lekker vindt.
- Zet ongeveer 35-40 minuten in de oven.