Pompoen, geliefd door velen maar ook gehaat door velen. Bij pompoen dacht ik eerst vooral aan dingen die je in de herfst bij een tuincentrum koopt om neer te zetten op je “herfsttafel”… Totdat ik in Australië een stoofpotje met pompoen geserveerd kreeg, gemaakt door mijn lieve reisgenootje. Ergens op een van de vele stops op een parkeerplaats uit een krakkemikkig pannetje, proefde ik voor het eerst een hap gestoofde pompoen: “wow smaakt dat echt zo goed??”.
Als het op een specifiek moment een uitdaging kan zijn om geen dieren te consumeren, dan is dat wel bij het avond eten. Ja toch? Geen lasagne, pasta, of risotto zonder de vraag “kan iemand mij de geraspte kaas even aangeven??”. Dus hierbij. De rare pompoen en het probleem van avondeten opgelost in één hap. Gewoon proberen zou ik zeggen en je zult verrast worden!
PrintGevulde Pompoen met Kokosrijst
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 kleine zoete aardappel
- klein blikje kidneybonen
- flinke hand boerenkool
- 1 bosje koriander
- klein blikje kokosmelk
- paprika stukjes
- gesneden bosui
- mais
Optioneel:
Garnering (whatever you want):
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in tweeën en haal de zaden eruit met een lepel. Maak de pompoen helemaal nat en laat er een eetlepel water in liggen.
- Zet de twee delen in de oven voor ongeveer 50 minuten totdat ze zacht zijn.
- Kook ondertussen de rijst in ruim water. Voeg na 5 minuten de zoete aardappel daar aan toe.
- Wanneer beide gaar zijn en het water bijna opgelost, voeg dan de kokosmelk toe. Heb je geen kokosmelk voeg dan ongeveer 50 ml water er aan toe.
- Voeg de boerenkool en kidneybonen er aan toe en laat dit nog even zachtjes pruttelen totdat het vocht weg is.
- Doe de rijst in de pompoen wanneer die klaar is en serveer met de koriander en andere garnering die jij lekker vindt.
4.1.0.16 /gevulde-pompoen-met-kokosrijst/