Na mijn werk fiets ik door de levendige en nogal chaotische Twijnstraat. Iedereen weet dat er altijd een soort wedstrijd is van fietsers die het snelst kunnen fietsen (ik ben er i.i.g eentje van). Op de één of andere manier waag ik het om te remmen voor de biologische supermarkt en het Turkse winkeltje aan de overkant. Deze keer stond er een bord met “wortels: twee kilo voor de prijs van een!”. Resultaat: 4 kilo wortels in mijn fietstas.. Ik houd nou eenmaal van wortels met hummus.. Maar 4 kilo bleek toch iets te veel te zijn. DE oplossing is altijd SOEP!

Soep maken is ontzettend makkelijk en natuurlijk gezond. Eigenlijk kun je er van alles in gooien, beetje bouillon erbij, pureren en klaar is kees. Wanneer je uit gewone soepkommetjes eet dan kunnen er vier mensen eten van dit recept. Maar wanneer je net als ik enorme porties eet, dan is het voor drie, twee of gewoon één persoon 😉

Er zijn heel veel variaties op de wortel soep. Iemand nog goede suggesties? Ik hoor het heel graag!

Liefs, Susanne

Afdrukken Wortel Gember Kokos Soep

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd 25 minuten

Categorie: Soep

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloem olie
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels verse geraspte gember
  • 1 eetlepel curry poeder (of kerrie kan eigenlijk ook)
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 4 flinke wortels
  • 1 aardappel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zout
  • 800 ml groente bouillon
  • 200 ml kokosmelk en een beetje voor garnering
    Voor Garnering

  • 1 limoen
  • koriander blaadjes (optioneel maar wel heel lekker)

Instructies

  1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien, gember, curry poeder, komijnpoeder en kurkuma aan toe. Laat dit een tijdje bakken (10 min.) terwijl je er goed doorheen roert.
  2. Voeg de wortel, aardappel, zout en bouillon toe aan het mengsel en breng het aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en laat dit zachtjes koken voor ongeveer 25 minuten
  4. Haal dan van het vuur af en voeg de kokosmelk toe.
  5. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer het met een staafmixer.
  6. Voeg de limoen en koriander toe ter garnering

6.1.5 /wortel-gember-kokos-soep/

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like