Oeeh de foto zegt toch al genoeg? En ze zijn eigenlijk zelfs gezond voor je.. Hoe is dat mogelijk? Geen boter, melk, eieren, olie en zelfs geen gluten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit recept volledig gekopieerd heb van iemand anders namelijk Deliciously Ella. Een Britse succesvolle blogger die briljante recepten ontwikkelt en daarbij alleen gebruik maakt van plantaardige producten.


Deze brownies hebben alle belangrijke eigenschappen: absurd smeuïg, vol van smaak en na het eten ervan zit je propvol. Het belangrijkste ingrediënt? Zoete aardappel… Wat? Jep! Zoete aardappels zijn, zoals de naam al zegt, erg zoet en ook nog eens ontzettend goed voor je. Samen met de dadels krijg je een substantie die perfect is als basis voor een brownie.

Heb je nog leuke variaties of tips? Ik hoor het graag!

 

Print Zoete Aardappel Brownie

Prep Time: 30 minutes

Cook Time: 20 minutes

Total Time: 18 hours, 21 minutes

Ingredients

 • Voor ongeveer 10 brownies:
 • 3 zoete aardappels (600 gram)
 • 80 gram amandelen (in hele kleine stukjes gesneden)
 • 100 gram boekweit meel of rijstmeel, havermeel. Niet glutenvrij? Dan kan gewone meel ook
 • 14 smeuïge dadels (het liefst medjool)
 • 5 eetlepels cacao poeder
 • 3 eetlepels rijst / agave / maple siroop
 • beetje zout

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Snijd de aardappelen in kleine stukjes (ik schil ze nooit, maar mag) en stoom ze totdat ze zacht zijn. Je kunt ze ook koken maar stomen is lekkerder.
 3. Wanneer de zoete aardappel stukjes zacht zijn en doe dit in een blender of keukenmachine met de dadels. Meng dit samen tot een romige, heel zoete, zalige puree!
 4. Doe de andere ingrediënten in een kom en doe dan de zoete aardappel smurrie er bij en roer dit goed. Als het té kleverig is kun je er ook nog wat plantaardige melk bij doen of water.
 5. Doe wat bakpapier in een ovenschaal en doe het mengsel er in en bak het voor ongeveer 20 minuten in het midden van de oven totdat je er in kan prikken en de prikker er schoon uit komt!
 6. Laat het een tijdje koelen en snijd het in stukjes – aanvallen!

5.0 /zoete-aardappel-chocolade-brownies/

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like