De ijsvakken in de supermarkt liggen niet vol met gezond ijs. Niet alleen als planteneter maar ook gewoon wanneer je goede kwaliteit eten tot je wilt nemen, is het slim om over het algemeen dat vriesgedeelte over te slaan (behalve als het om raket ijsjes gaat in de zomer..). Toen ik net begon met plantaardig eten, ben ik als een malle op zoek gegaan naar allerlei recepten. Natuurlijk kwam ik op bananenijs want dit is nou juist wel goed voor je. De bedoeling is dat je rijpe, bevroren bananen gebruikt als basis voor ijs. Daar kun je natuurlijk tot in de eeuwigheid op variëren en hierbij geef ik een simpel recept.
Afdrukken Mango Banaan Chiazaad Ijs
Categorie: Toetjes
Ingrediënten
- 2 bevroren bananen in stukjes
- 250 gram mango blokjes (uit het vriesvak in de supermarkt)
- 2 eetlepels chiazaad
- 150 ml chocolade soja melk
Instructies
- Doe de chocolademelk bij de chiazaadjes en laat dit een tijdje staan totdat je een soort pudding krijgt
- Pureer in een blender de stukjes banaan en mango
- Doe het chiazaad mengels in een glas en schenk het ijs er overheen.
- Versier met stukjes gedroogd fruit (bijvoorbeeld vijgen) of nootjes: wat je zelf lekker vindt!
- Doe alsof je de twee/ drie glaasjes met iemand deelt, maar eet het vooral allemaal zelf op.
6.1.5 /mango-banaan-chiazaad-ijs/