In de record hitte van Nederland tussen de gillende kinderen bij een overdrukke binnenspeeltuin gaf ik mijn proppiedoppie lieve zoontje een hapje van mijn waterijsje. Maar wacht even, eet mijn kind nou voor het eerst fructosesiroop? Nogal onschuldig gaf ik hem het neppe raket ijsje met het idee dat dat gewoon water met een beetje suiker is. Maar nope. nope. Noooope. Pure fructosesiroop is blijkbaar nodig náást de suiker die er al inzit. Dus ik ging op zoek naar mijn eigen fruit ijsjes! Ik kwam terecht bij deze soja yoghurt fruit ijsjes. En jij nu ook!

Sinds ik mij kan herinneren heb ik waterijsjes verorberd in de zomer. Perenijs, raketjes, calippo (en dan dat laatste gedeelte eruit drinken, weet je nog??). Nostalgie aan een stokje. Zo nu en dan vind ik het eten van die ijsjes dus echt geen probleem, ook niet met fructose siroop. Sowieso sta ik wel bekend om mijn liefde voor zoetigheid. Dat is geen geheim. Dat we zo’n oorlog aan suiker hebben verklaard is mij een raadsel. Zolang het maar niet in je ontbijt, lunch of avondeten te vinden is.

 

Agave siroop

Voor de soja yoghurt fruit ijsjes heb je wel een klein beetje agave siroop nodig. Gelukkig een stuk minder suiker dan de kant en klaar versies. Trouwens, agave siroop is bijna in elke supermarkt te vinden. Ik kan je niet garanderen dat het in de supermarkten in de uithoeken van Drenthe staat, maar hopelijk wel in de supermarkten iets meer in de bewoonde wereld (sorry Drenthe).

Vervanging voor soja yoghurt

Als je geen sojayoghurt hebt, dan zou je dit reept ook met kokosmelk kunnen proberen. Ik kreeg die tip van iemand die het recept heeft geprobeerd, en vond dat erg lekker. Dus bij deze!

Ijs vormpjes

Voor ijsvormpjes hoef je niet ver te kijken. Je kunt ze ook prima uit de kringloopwinkel halen (#minderplastic) en even goed boenen. Het is zonde om ze nieuw te kopen wanneer de meest mensen ze eigenlijk niet gebruiken. Dus have fun!

Afdrukken Yoghurt Fruit Ijsjes

Categorie: Toetjes

Ingrediënten

  • 250 ml / 1 cup soyayoghurt of kwark
  • 250 ml / 1 cup sinaasappelsap
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • (Voor de paarse kleur gebruikte ik een babyhapje rood fruitt, maar je kunt ook een smoothie gebruiken. Zonder deze toevoeging zijn het ook heerlijke ijsjes)

Instructies

  1. Meng alles goed met elkaar en vul de ijshouders.
  2. Laat ze minstens 4 uur invriezen.

6.1.5 /soja-yoghurt-fruit-ijsjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Ijs koekjes
Read More

Ijs koekjes

Super makkelijke ijs koekjes van vegan ijs en vegan koekjes. Niet alleen voor in de zomer maar ook voor in de winter. Een vegan toetje kan nooit kwaad ;)