Je kunt nu niet meer zeggen dat je geen yoghurt ontbijtje kunt eten op een vegan dieet. Want ontbijtjes in overvloed! Natuurlijk kun je tegenwoordig al het een en ander kant en klaar uit de winkel halen, maar wil je net dat beetje extra, dan is een zelfgemaakte yoghurt ontbijtje wel erg lekker. 

Ik heb het je volgens mij nog nooit verteld maar ik heb een enorme yoghurt met cruesli verslaving gehad. Jaren geleden studeerde ik een tijdje in Ierland en was toen voor het eerst helemaal in mijn eentje in een ander land. Dit werd een van de leukste tijden van mijn leven, onder andere door het eten wat ik allemaal voor het eerst zelf kon kopen.

In Ierland heb je enorme Tesco’s. Van die mega supermarkten waar je de weg in kunt kwijtraken. Daar liep ik dan op mijn vrije middagen heen om wat lekkers te kopen. Dan liep ik gelijk naar het “cereal aisle” . Rijen en rijen en rijen met ontbijtgranen. Van die pakken waarvan je denkt dat het gezond is maar eehmm…

Ik kocht dan een nog niet geprobeerde cereal met yoghurt of melk. Dag in dag uit nam ik dit als ontbijt of gewoon als tussendoortje. Na maandenlang dit te hebben gedaan + een uitgaansleven dat serieuze vormen aannam, vroeg ik me af hoe ik toch in vredesnaam 8 kilo was aangekomen in die tijd… Jij mag het raden.

All snel leerde ik dat het eten van zoveel yoghurt met cruesli nou ook weer niet zo slim is…

Maar nu terug naar tegenwoordige tijd! Ik ben nog steeds dol op dit heerlijke ontbijtje of tussendoortje. Het recept dat ik hier geef is dus een van de vele opties want jij kunt zelf bepalen wat je als vulling gebruikt. Denk aan je favoriete fruit, yoghurt, muesli, cruesli en ga zo maar door. Een vegan yoghurt ontbijt is in te vullen naar jouw wensen! Fieuw!

Afdrukken Vegan Frambozen Yoghurt Ontbijt

Categorie: Ontbijt, Toetjes

Hoeveelheid: 3-4 personen

Ingrediënten

  Voor de frambozen yoghurt:

 • 150 gram frambozen
 • 4 ontpitte dadels (of gewoon 2 eetlepels agave, rijstsiroop of suiker)
 • 250 gram soja yoghurt
  Voor de jam (kan ook kant en klaar):

 • 150 gram blauwe bes
 • 100 ml water
 • 1 eetlepel suiker
 • 2 eetlepel chiazaad
  Voor de overige lagen kun je kiezen uit:

 • Extra soja yoghurt
 • Cruesli of Muesli
 • Gedroogd fruit
 • Ongezouten noten

Instructies

 1. Mix de ingrediënten voor de frambozen yoghurt in de blender of keukenmachine.
 2. Breng de blauwe bessen aan de kook in het water samen met de suiker.
 3. Laat dit op een laag vuur sudderen voor ongeveer 5 minuten.
 4. Roer de chiazaad er doorheen en laat dit koken voor ongeveer 10 minuten totdat het een echt jam prutje wordt.
 5. Haal het dan van het vuur zodat het dik kan worden. Door de chiazaad zal het flink opstijven.
 6. Nu kan het versieren beginnen!
 7. Pak de glaasjes erbij en doe laagje voor laagje jouw gewenste vulling erin.

6.1.5 /frambozen-yoghurt-ontbijt/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like