Ik houd mijn winkelkarretje stevig vast en houd mijn ogen een beetje toegeknepen. Mijn boodschappenlijst heb ik stevig in de hand, maar die is al helemaal verkreukeld.  Klaar voor de strijd. We gaan! 

Boodschappen rond Pasen is een survival tocht. Ik schrok me een hoedje toen ik laatst de winkel in liep. Als ik de winkel moet geloven bestaat het komende weekend vooral uit eten. Een uitgebreid ontbijt, brunch, lunch, diner, snack, snoep, cake, taart. Kom dan maar eens de winkel onbeschadigd uit. Ineens heb je 3 kilo paaseitjes in huis. “Huuuh heb ik dat meegenomen??”

Het lijkt wel kerst maar dan doorgedraaid en met een pastel gekleurd jasje aan.

Door die lieve kleurtjes lijkt Pasen ‘lichter’ en ‘gezonder’ dan dat het echt is. Ook mijn wilskracht wordt dan getest. Zonder dat ik het door heb, hebben al die mooie plaatjes ook invloed op mij (“We mogen van het weekend wel wat lekkers toch??” )

Ik las laatst dat wilskracht net als een spier is (Baumeister) die ook uitgeput kan raken. Er is maar zoveel op een dag dat je kunt weerstaan.

Mijn oplossing voor de supermarkt? Ik maak een boodschappenlijst en houd me eraan. Ik houd me stevig vast aan de winkel kar en negeer al het moois. Ik koop niets extra’s. Want veganisme groeit en de supermarkten weten dat. Er zijn genoeg opties. De tijd dat ik alleen wortels en linzen kon eten is voorbij.

Dus supermarkt, ik kom later weer terug. Wanneer je afgekoeld bent en een normaal jasje aan hebt.

Wanneer je iets lekkers wilt eten, kun je het ook zelf maken. Want je hebt dan controle over wat je in je snoepgoed doet. Je hebt controle over hoeveel suiker en vet je wilt gebruiken. Je hebt controle over hoe groot de proporties zijn en je moet er tenminste wat moeite voor doen. Dat proces maakt het veel leuker dan een pakje open maken en dat gelijk opeten.

Dus hierbij een Swirl Bananen Cake. Eentje die je natuurlijk zelf aan kunt passen. Eentje die er feestelijk uitziet. Snoepen waar je moeite voor moet doen.

Opdat we met dezelfde broekmaat Pasen door komen. Afdrukken Swirl Bananen Cake

Bereidingstijd: 25 minuten

Kooktijd 55 minuten

Categorie: Koek en Taart

Hoeveelheid: 8-10 plakken

Ingrediënten

 • 2-3 middelgroot en rijpe bananen, geprakt
 • 3/4 cup / 120-140 gram suiker
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 1/3 cup / 80 ml plantaardige melk
 • 1 theelepel (appel)azijn
 • 1 zakje vanille suiker
 • 1 1/2 cup / 200 gram bloem
 • zakje bakpoeder
 • snufje zout
 • 3 eetlepels cacao poeder
 • 6 eetlepels gekookt water

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. In een grote schaal, prak de banaan samen met de olie, melk, azijn en vanille suiker en roer dit tot een geheel. (Stukjes banaan is niet erg)
 3. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en mix dit voorzichtig door de natte ingrediënten.
 4. Neem 1 kop / cup / mok uit de mix en leeg die in een andere schaal.
 5. In een klein schaaltje, mix de cacaopoeder met drie eetlepels van het hete water tot een geheel en voeg dit toe aan de 1 kop mix. Dit is de chocolade variant!
 6. Voeg dan de andere drie eetlepels heet water toe aan de rest van de mix waar geen cacao aan toe is gevoegd.
 7. Besmeer een cakevorm met wat olie of leg er een passend stuk bakpapier in.
 8. Nu is het tijd om te versieren!
 9. Neem telkens lepel voor lepel afwisselend tussen de chocoladesmaak en naturel en doe dit stuk voor stuk in de cakevorm.
 10. Wanneer je alles er in hebt gedaan, ga je met een gewoon mes 10 seconden door het beslag heen. Maak vooral gekke rondjes en doe je ding!
 11. Bak tussen de 45-55 minuten (afhankelijk van jouw oven) en check met een mes of de cake van binnen gaar is.
 12. Laat de cake goed afkoelen.

6.1.5 /swirl-bananen-cake/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like