In een wereld waarin het klimaat aan het randje van de afgrond huppelt, waar christelijke politici (die trouwens geen moer geven om dat hele klimaat) beschamend moeilijk doen over liefde en seksualiteit, waarin mensen verhongeren omdat de leiders te grote ego’s hebben om aan de kant te kunnen zetten, leef ik mijn dagelijkse hupsa.
Niet alleen een hupsa. Ik ben zo intens blij en gelukkig met het simpele leven dat we leven, dat ik me soms betrap op het negeren van al dit idiote nieuws. Ik kan even geen leed zien. Nee correctie. Ik wil het niet. Want mijn ontiegelijk schattige zoontje kruipt, mijn man is de liefste op deze wereld en mijn huis is zo veilig en warm. Ik wil niet verder denken dan dat. Herken je dat? Misschien is het de winter. Misschien zijn het de donkere dagen. Maar hey, ik sluit me een beetje af. Ik ben bang dat ik alleen maar boos word als ik me verdiep in alle onderwerpen. Ik ben al een boze veganist. Das al genoeg.

Het afgelopen weekend hebben we dan ook in onze eigen bubbel doorgebracht. Aan het eind van de twee dagen kwamen we tot de conclusie dat we zoals veel weekenden en vakanties, niemand anders hebben gesproken dan elkaar.

Het is natuurlijk in dit soort weekenden dat ik besluit om iets te maken. Wonderlijke pindakaas brownies. Oh holy moly wat zijn die lekker. Het is ook echt een tijd geleden dat ik mijn camera hiervoor heb gepakt en rustig foto’s heb gemaakt. Dat is altijd in de winter. Een blog winterslaap. En een tekort aan daglicht.

Deze brownies zijn het meer dan waard om ze een keer te maken. Voor wanneer jij boos bent. En even de deuren sluit voor de wereld. Dan mag de oven aan.

Recept is 100% van Isa Chandra. Ze mag van mij Queen Vegan genoemd worden. De enige echte.

Afdrukken Pindakaas Brownies

Categorie: Koek en Taart

Ingrediënten

  Voor de pindakaas swirl:

 • 1/2 cup naturel pindakaas (130 gram)
 • 1/3 poeder suiker (40 gram)
 • 1 eetlepel (kokos)olie of margarine
 • 1/2 theelepel vanillie extract (optioneel)
  Voor de brownies

 • 100 gram pure chocolade
 • 50 gram kokosolie of margarine
 • 100 ml plantaardige melk
 • 1 eetlepel maizena
 • 120 gram suiker
 • 100 gram bloem
 • 3 eetlepels cacao poeder
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • snufje zout

Instructies

  Voor de swirl:

 1. Mix alle ingr samen en zet aan de kant
  Voor de brownies:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Doe bakpapier in een bakvorm (ongeveer 20 bij 20 cm)
 3. Smelt de chocolade en olie / boter in een bakje boven een pannetje heet water.
 4. In een beslagkom, klop samen de melk en maizena en voeg de warme chocolade toe.
 5. Roer dit nog even en voeg dan de suiker toe.
 6. Voed de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe (door een zeef) en roer tot een geheel.
 7. Giet dit mengsel in de bakvorm.
 8. Laat dan lepeltje voor lepeltje beetjes pindakaasmengsel door de browniemix vallen.
 9. Met een mesje of sateprikker kun je de pindakaas verspreiden.
 10. Bak de brownies in de oven voo 18-20 minuten.
 11. Laat afkoelen en enjoy!

6.1.5 /pindakaas-brownies/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like