Het was spannend. Even raakte ik in paniek. Is kokos en pindakaas wel een goede combo? Voorzichtig gooi ik de kokosrasp erbij. Roer. Snoep een beetje van het mengsel en wat blijkt?? Goud. Waard. Zie verder voor het briljante recept!
We hebben vijf potten pindakaas meegenomen op vakantie naar Hongarije…Snap je hoe belangrijk pindakaas is? Wanneer je onderweg een boete krijgt van de Tsjechische politie (geen leugen) en de temperatuur in de auto wel erg aan het stijgen is en alles in de supermarkt vooral NIET veganistisch is, dan is daar pindakaas.
Nou zal ik je vertellen wat er gebeurde toen we uiteindelijk in Hongarije waren.
We verbleven in Mokus Valley in een Gypsy huisje. Dit huis is zo schattig en de omgeving is idyllisch. Zie dit even voor je: In het bos. Beekje naast het huisje. Wouter zaagt hout voor het kampvuur en ik geef de bloemetjes water. Dan snijd ik de aardappels en groente voor een vegan Hongaarse Goulash. Die wordt gekookt op een pannetje op het vuur die dan weer is gemaakt door Wout. Zoals je begrijpt, aan traditionele verhoudingen geen tekort in Hongarije.
Samen een reis maken is iets waar we eigenlijk al lang over praten. Beide hebben we heel wat gereisd. Veelal in ons eentje of met vrienden. Ik heb zelf ook wat reizen gemaakt. Want poe poe, we moeten toch echt wel de wereld verkennen! Je mag het toch niet in je hoofd halen dat je als hoog opgeleide lang studerende vrijgevochten veel te lang vrijgezelle niet het vliegtuig in stapt om te gaan backpacken en “jezelf” te vinden??
Maar in die avond wisten we het ineens. We gaan naar huis. De rust, avontuur en liefde is niet meer ver weg. Die is al lang thuis. Bij deze ben ik officieel Mevrouw Huismuts geworden. Aangenaam. Gek he? Maar het voelde goed om te gaan. Nadat we alles hadden in gepakt en even in slaap vielen, zijn we om 3.15 in de nacht ( ja echt) in één ruk naar huis gereden. De reis terug was echt lang maar zo gezellig.
Dus nu ik weer in mijn eigen keuken sta en een theetje heb gezet, pak ik de pindakaaspot en de kokosrasp er weer bij. Vakantie vieren betekent voor mij nu blijkbaar koekjes maken in eigen keuken.
Wat doe jij nu zoal? Wel of niet op vakantie?
Afdrukken Automatische concepten
Bereidingstijd: 30 minuten
Categorie: Koek en Taart
Hoeveelheid: 6 grote koeken
Ingrediënten
- Droge ingr:
- 1/2 kop havermout
- 1/3 kop volkoren tarwebloem (of een glutenvrije variant naar keuze)
- 1/3 kop kokosrasp
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- Natte ingr:
- 2 flinke eetlepels pindakaas
- halve geprakte banaan
- twee eetlepels basterdsuiker (of kokossuiker)
- 2 gemalen lijnzaad eieren (2 eetlepels gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water en dan 5 minuten laten staan)
- 1/2 theelepel witte azijn
- 1 theelepel vanille extract (optioneel)
- Optioneel toevoegen:
- rozijnen
- gesmolten chocola: 1 eetlepel kokosolie + 2 eetlepels cacao poeder + 2 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden
- In een schaal: meng de droge ingr: havermout, bloem, kokosrasp, bakpoeder en zout
- In een andere schaal, meng de natte ingr: pindakaas, geprakte banaan, lijnzaadmengsel, vanille
- Meng nu alles en even goed roeren! Voeg nu ook de rozijnen toe.
- Verdeel het mengsel in zes ballen en maak mooie ronde koeken
- Leg ze op bakpapier en doe ze ongeveer 10 minuten in de oven.
- Laat ze afkoelen.
- Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje, voeg de cacaopoeder en poeder suiker toe tot een mooi chocolade siroop.
- Wanneer de koeken zijn afgekoeld, sprenkel je de siroop over de koeken.
- Leg ze dan even in de koelkast totdat de chocola weer hard is geworden.
- Klaar!
6.1.5 /kokos-pindakaas-koeken/