Twee ons groente en twee ons fruit. Op z’n minst. Dat is toch echt de bedoeling? De laatste categorie lukt de meesten wel. Maar die eerste. Ben ik de enige die soms ver in de koelkast moet kijken naar een vers stukje groente? Maar vervolgens dan toch liever kiest voor een boterham met pindakaas en appelstroop?

Het antwoord is natuurlijk een goede dressing.

Met een dressing wordt alles beter. De salade is per definitie gelukt. Sterker nog, je dag is per definitie gelukt. Een dressing moet volgens mij vooral creamy zijn. Een volle smaak en perfect gekruid zodat die groentes ineens hemels proeven. Mjaaam. 

Ik hoop je met deze dressing blij te maken. Niet moeilijk. Snel klaar. Goedkope ingrediënten. Wat wil je nog meer?

Ik geef het toe. Het kan soms lastig zijn om iets romigs te maken wanneer je geen room op zuivelbasis wilt eten. Maar toen? Vegans en zuivellozen to the rescue! Ze zoeken in alle hoeken en gaten en vonden: cashewnoten.

Tja, cashewnoten zijn dan wel fantastisch, maar heb jij het prijskaartje op een gemiddeld pakje gezien??

Natuurlijk moet ik aan lange termijn denken doen wanneer ik twijfelend staar naar het kleine zakje dat 4 (!!) euro kost. “Kom op Suus, het is goed voor je gezondheid, je doet er heel lang mee, het is een investering in je kookkunsten, blabla”. Ondanks mijn veganisme, doe ik liever niet altijd aan lange termijn denken. Dus ik loop verder. Weg van de cashews. Op zoek naar een oplossing.

Die is er! Zonnebloempitten zijn niet alleen ontzettend goedkoop, ze hebben hetzelfde effect (voor zover ik het heb geprobeerd) en zijn een ideale vetbron om toe te voegen aan je maaltijd.

Dus pluk die verlepte sla uit je koelkast en maak er nog wat moois van met deze heerlijke dressing! 

Afdrukken Vegan Zonnebloempit Ranch Dressing

Categorie: Sauzen en dressings

Ingrediënten

  • 1/4 cup zonnebloempitten
  • 1/2 cup plantaardige melk
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel lente ui in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel dille
  • beetje peper, beetje zout
  • 1 theelepel mosterd
  • klein handje verse peterselie
  • eetlepel chiazaad voor verdikking (optioneel)

Instructies

  1. Doe alles in de blender laat het draaien totdat het helemaal glad is.
  2. Serveer op een salade (natuurlijk)

6.1.5 /vegan-zonnebloempit-ranch-dressing/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like