Zo zorgvuldig mogelijk vul ik de boodschappenkar. Genoeg groen? Genoeg kleur? Genoeg vezels? Mineralen? Kan het nog meer? Paprika, waar ben je?
Maar jongens, nu ook even eerlijk. Hoe groen alles ook is en hoe veel ik er ook van eet, wanneer ik de vraag stel aan Wout wat hij graag wil eten, dan wordt dat toch geregeld beantwoord met een simpele “aardappeltjes uit de oven met satésaus”. En ik beantwoord met een tevreden “JA!”
Dus hier zijn ze. De favoriete aardappeltjes uit de oven. Met mijn favoriete tofu ananas sticks met satésaus. Ideaal voor náást al die gezonde groente. Ideaal voor de barbecue. Lees verder voor het recept…
De laatste tijd ben ik meer gaan denken over gezond leven, afvallen en fit worden. Allemaal termen die ontzettend hip zijn omdat velen zich (soms wanhopig) afvragen hoe je ‘gezond zijn’ nou eigenlijk moeten doen.
Maar hoe moet je dat precies doen? Echt gezond zijn? Voor mij blijkt deze vraag een ui te zijn die maar niet uitgepeld raakt. Ik heb niet echt een antwoord voor je, alhoewel ik denk dat een goed doordacht plantaardig dieet wel verrekte dicht in de buurt komt van perfectie.
Gezondheid is nooit een reden geweest om voor mij te stoppen met het consumeren van dierenproducten.
Laat het nou net zo zijn dat je met meer groente, fruit, noten, peulvruchten, zaden en minder vlees, kaas, vis en eieren meerdere vliegen in één klap slaat. Meer vezels, meer vitamine, meer mineralen, minder cholesterol, geen transvet, minder verzadigd vet. Tot slot is het in totaal dan ook nog eens minder calorieën. De lijst met voordelen gaat door en door.
Natuurlijk ben ik niet de perfecte eter. Voor mij blijft gezondheid ook een zoektocht. Een levenslange denk ik. Het is een boeiende zoektocht. Toch ben ik er van overtuigd dat ik wel de goede kant op ga. Ben jij zoekende naar een manier voor een fitter lichaam, gezond eetpatroon, een heldere geest en een manier van leven die past bij je kijk op de wereld, dan kan ik je zeker aanraden om steeds meer plantaardige recepten te proberen.
Dus naast die heerlijke groene salade met fantastische dressing ook een heerlijk tofu receptje. De zelfgemaakte saté saus druipt er vanaf, de sappige ananas is perfect in combinatie met de tofu en hartige saus. Een frisse salade en lekkere aardappeltjes maken het helemaal af.
Afdrukken Tofu Ananas Saté met Aardappeltjes uit de Oven
Categorie: Avondeten
Ingrediënten
- Voor de satésaus:
- 200 gram pindakaas
- 300 ml water
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel ketjap manis
- Voor de tofu spiesjes:
- 1 blok tofu in blokjes gesneden van ongeveer 1.5 bij 1.5 cm.
- 2 eetlepels zonnebloem olie of olijfolie
- 3 / 4 eetlepels barbecue saus
- 1 blikje ananas. De ananas in blokjes gesneden.
- Voor de aardappeltjes:
- Ongeveer 4-5 middelgrote aardappels in stukken gesneden
- 3 theelepels gerookte paprika poeder
- 3 theelepels ui poeder
- peper en zout
Instructies
- Satésaus:
- Breng de pindakaas met het water aan de koop
- rasp de knoflook boven de saus en voeg de ketjap toe
- laat het mengsel al roerende inkoken totdat het de gewenste dikte heeft.
- Tofu Spiesjes:
- Doe een schone theedoek om de tofu heen en druk al het vocht er zo veel mogelijk uit.
- Meng de tofu blokjes door de BBQ saus en de olie laat dit 15 min. staan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prik telkens om en om de ananas en blokjes tofu aan grote prikkers.
- Leg ze in de oven voor 40 minuten (omgewisseld na de 20 minuten) samen met de aardappeltjes
- Aardappeltjes uit de oven
- Mix alles goed door elkaar en verspreid de aardappelen over bakpapier (of een ingevette bakplaat)
- Leg ze in de oven samen met de tofu spiesjes en bak totdat ze gaar zijn (ongeveer 40 minuten) .
6.1.5 /vegan-tofu-ananas-sate-met-aardappeltjes-uit-de-oven/