Ik ben me psychisch al aan het voorbereiden op het uitbuiken. Zie je me al zitten? Languit op de bank? Zuchtend en steunend net dat laatste stukje dadel snickers naar binnen werken (volgende recept..) Het kerstmenu is af en ik zie de hapjes en gerechten al voor me staan. Oftewel, de eerste boodschappen kun je al binnen halen! Lekker druk… in de supermarkt.. trekken en duwen om de eindstreep te kunnen halen. Leuk.

Hoe dan ook, als laatste recept een gevuld phyllodeeg gerecht. Deze kun je als hoofdgerecht serveren of als bijgerecht. Dat ligt er aan hoeveel je ze vult. Uiteindelijk is de soort vulling natuurlijk aan jou maar ooeeeh deze is wel erg lekker! 

Hier heb ik gekozen voor een vulling van pompoen, cranberries, pistache noten en hummus. Ook weer heel eenvoudig, alles is in de supermarkt te vinden.

Phyllodeeg bleek een lastige vrind te zijn. Zorg ervoor dat ze vochtig blijven, anders heb je net als mij overal losse stukjes deeg liggen en een verdrietige blik op je gezicht. Dat wil je niet met kerst.

Wat je wilt is veel plezier bij het maken van je gerechten. Enneeh, laat je niet gek maken hè. Het is maar eten. Het maakt niet uit als niet alles perfect er uit komt. Leg een paar leuke servetten op tafel, zet wat kaarsen aan, lach veel en hard, houd zo goed en zo kwaad van de mensen om je heen, maak eten dat ongeveer in de buurt komt van lekker en dan is je kerst diner meer dan geslaagd!

Afdrukken Phyllodeegrollen gevuld met Pompoen Pistache Hummus

Categorie: Avondeten, Feestdagen

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen stukjes (of zoete aardappel)
  • 1 eetlepel olijfolie / zonnebloemolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 200 gram witte bonen
  • 2 flinke eetlepels hummus
  • 100 gram pistachenootjes (of meer als je het lekker vindt)
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 10-15 phyllo deeg bladen
  • zout en peper voor smaak
  • een beetje kaneel (optioneel)
  • Oven touw (optioneel)

Instructies

  1. Haal de phyllodeeg uit de verpakking en houdt het vochtig met een theedoek.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe wat olie op een bakplaat en bak de stukjes pompoen of zoete aardappel hier op. Besprenkel wat zout en peper.
  3. Rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  4. Doe de pistachenoten, hummus, bonen en cranberries in een kom en roer dit goed door.
  5. Wanneer de pompoen / zoete aardappel klaar is, meng deze door het mengsel.
  6. Besmeer elke laag phyllodeeg met olie en leg er drie op elkaar.
  7. Leg aan het begin van het deeg een eetlepel of 4 aan vulling.
  8. Rol het deeg op en besprenkel op het laatst nog een keer met wat olie. Doe de touwtjes aan beide uiteinde.
  9. Leg de pakketjes in de oven op 175 graden voor ongeveer 25 minuten.

6.1.5 /phyllodeegrollen-gevuld-met-pompoen-pistache-hummus/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like