Ow Yes. Risotto samen met pompoen. Deze combinatie is geweldig jongens. De pan staat aan, het water kookt, de risotto borrelt en de pompoen wordt langzaam zacht. Hét ideale startsein voor de herfst. Doe je mee?

Want ben ik de enige die aan het eind van de zomer zin heeft in de herfst?

De frisse lucht, de mooie bladeren en de lange boswandelingen. Maar bovenal de pompoen! Ik moet eerlijk toegeven dat de pompoen voor het merendeel in mijn leven vooral als versiersel op de herfsttafel is geweest. Gewoon leuk oranje tussen al die blaadjes. Ik had werkelijk geen idee dat zoiets te eten was.

Klinkt het nog steeds een beetje raar voor jou? Probeer het eens op verschillende manieren te eten. Allereerst je zelfgemaakte pompoen soep. Of geroosterd uit de oven… Of in een muffin. (in een muffin??). Want de lijst met voordelen van deze oranje vriend eindigt gewoon maar niet! Zal ik eens wat opnoemen? Pompoentjes voor je ogen, voor je hart, voor je huid, een sterker immuun systeem, goed functionerende darmen (ahum), kankerbestrijdend en ik kan nog wel even door gaan.

Mijn waardering voor planten blijft dus maar groeien en al helemaal voor deze vegan pompoen risotto. Dus op je zoektocht naar warm voedsel in de steeds frisser wordende maanden. Houdt net als Ann Esselstyn planten voor ogen. En begin bij de pompoen!

Afdrukken Vegan Pompoenrisotto

Categorie: Avondeten

Hoeveelheid: 4

Ingrediënten

  • halve pompoen (of 1 kleine)
  • 1 gesneden ui
  • 1 teentje knoflook, geperst of in kleine stukjes
  • 300 gr risotto rijst
  • 1 liter groente bouillon
  • 150 ml droge witte wijn (optioneel en anders vervangen voor wat meer groente bouillon)
  • 1 bakje champignons, gesneden
  • geroosterde walnoten / pompoenpitten

Instructies

  1. Halveer de pompoen, schil (of laat de schil erop want die wordt zacht) en snijd in kleine stukken
  2. Verhit een pan en sauteer daarin de knoflook, de ui en de champignons
  3. Voeg de rijst en salie toe en laat dit een minuutje meebakken
  4. Voeg wijn toe totdat het helemaal is opgenomen
  5. Voeg stukjes pompoen toe en roer dit goed door de rijst
  6. Voeg telkens een flinke pollepel met bouillon toe totdat het is opgenomen door de rijst
  7. Herhaal dit totdat de rijst gaar is en voeg zonodig meer bouillon toe als het nog niet gaar is.
  8. Wanneer de rijst helemaal gekookt is voeg dan zout en peper naar smaak.
  9. Serveer met geroosterde walnoten of pompoenpitten!

6.1.5 /vegan-pompoenrisotto/

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like