Aan het begin van mijn vegan reis was ik minstens één keer per dag een groene smoothie aan het opslurpen. Die groene power boosters zijn geweldig om mee te beginnen als veganist omdat ze zo makkelijk zijn en ook nog eens alle voedingsstoffen bevatten. Ik kwam van een redelijk ongezonde levensstijl naar deze veel gezondere en ik was zo gezegd “on cloud nine!!”.

Vele liters groene smoothies en drie blenders verder ben ik ze toch iets minder gaan maken. Ze kregen concurrentie van al dat wat ik nog wilde proberen: pasta’s, curry’s, broodsmeersels, cupcakes, soepen! Oh jongens wat heb ik een tijd in de keuken doorgebracht. Hoe ik er een UU master en een drukke baan naast heb kunnen doen is me soms een raadsel…

De blender werd dus even ingeruild voor de rijstkoker, voor de oven, voor de havermout…Toch, elke keer wanneer ik het gevoel heb dat ik wat meer bladgroente naar binnen zou mogen werken en iets minder cupcakes (*kijkt schuldig) laat ik die machine weer draaien. Spinazie. Check! Fruit. Check! Rietje. Check! De groene smoothie eist langzaamaan zijn plek weer op en ook nog eens met een kanjer van een recept! Met sappige, herfstige peer, spinazie, een stukje avocado, soja melk en havermout. Hella Yeeas!

Heb jij een favoriete groene smoothie? Of suggesties voor een volgend recept? Laat het me weten in de comments, ik ben benieuwd! 

 

Print Groene Peer Avocado Smoothie

1

Ingredients

  • 1 rijpe peer
  • 1/4 avocado
  • 200 ml soja melk of andere plantaardige melk
  • 1 citroensap (of limoensap!)
  • flinke handvol spinazie
  • twee eetlepels havermout
  • 1 theelepel geraspte gember (optioneel)

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en laat dit draaien totdat het een egale sap is

5.0 /groene-peer-avocado-smoothie/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like