Voor het geval je het nog niet wist, havermout is de onverwoestbare winnaar in ontbijtjes. Elke ochtend neem ik een flink bord. Want ik ben een trouwe vega of ik ben het niet! En ik will de Anne Esselstyn challenge dan ook echt goed uitvoeren. Wat zegt zij er over? Opnieuw en opnieuw vertelt ze dat in ieder geval één maaltijd per dag zou moeten bestaan uit havervlokken of havermout. Waarom?

Het gaat om die inhoud van die kleine dingetjes… Boordevol vezels, langzame koolhydraten waardoor je al het goede binnen krijgt. Maar het geheim zit in die vezels. Het specifiek soort vezel dat in havermout is te vinden, verlaagt namelijk je cholesterol. Een beetje magie dus want dit maaltje is perfect om hart en vaat ziekten te voorkomen. 

Ik heb al eerder mijn favoriet gegeven en ik twijfel of dat nog mijn favoriet is, want deze…oh deze. Zo simpel want ik voeg maar één iets toe. En dat is… citroenrasp. That is it. Een beetje citroenrasp en je havermout is ineens een fris toetje! Enneh vergeet niet die lepel chiazaad of lijnzaad. Elke ochtend een lepel en je hebt je omega 3 vetten ook binnen. No problems. No worries.

Die jam die je ziet, dat is bramenjam. Vers geplukt uit Beatrix Park Lunetten. In een pannetje met wat water en even laten pruttelen met een beetje suiker. Daarna wat chiazaden aan toegevoegd en af laten koelen. Et Voila! Jam!


 

Print Citroen Bramen Havermout

Ingredients

 • 1 flinke cup / mok havermout
 • 1 flinke cup / mok plantaardige melk
 • 1 flinke cup / mok water
 • 1/2 eetlepel rasp van een citroen
 • 1 handje rozijnen
 • 1 handje noten naar keuze (optioneel)
 • 1 flinke hand bramen, blauwe bessen of frambozen (iets in de bessen familie)
 • 1 eetlepel chiazaad of lijnzaad (optioneel)

Instructions

 1. Doe de havermout, melk, water en chia/lijnzaad in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer een paar minuten totdat het een pap is geworden.
 2. Zet het vuur uit en doe de rasp er doorheen.
 3. Versier met de overige ingr. en eet op!

4.20 /citroen-bramen-havermout-ontbijtverslaving/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like