Hmm wacht even. Neem even de tijd om naar de foto’s te kijken. Serieus..(scroll vooral ook even helemaal naar beneden). Dit is toch precies wat je op eerste paasdag zou willen zien? Dikke, zoete, luchtige pannenkoeken? Zou je misschien iemand hier heel erg blij mee kunnen maken?

Pannenkoeken lijken misschien onmogelijk zonder eieren, melk en boter. Maar onzin! In de prullenbak met dat idee, niet waar en onjuist. Het bewijs is op deze foto (en in mijn maag..). Met een paar kleine wijzigingen kom je tot hetzelfde resultaat. Het is ook nog eens een stuk gezonder want ik gebruik bijna geen olie. Het doel is om dezelfde textuur te krijgen en dat is niet al te moeilijk want we hebben het hier over een homp deeg met suiker… Klinkt niet al te goed, maar we weten allemaal dat de waarheid natuurlijk wél erg goed is.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet een groot liefhebber was van pannenkoeken, al was het alleen al door het ‘ik-kom-niet-meer-overeind’ effect na het verorberen van een dozijn. Maar deze kan ik wel handelen. Met veel fruit en een kop thee blijft dat suffe gevoel weg.


Een simpel recept voor pannenkoeken is meel, bakpoeder, plantaardige melk en olie of pl. boter om het in te bakken. Dus om het simpel te houden, probeer het eens met die variant. Maar om dit alles op een zogezegd hoger (hemels) niveau te brengen, haal ik iets meer uit de kast. Al eerder heb ik gebruik gemaakt van lijnzaad (zie afbeelding hierboven). Ben je op zoek naar goede vetten zonder een planeet naar de spreekwoordelijke knoppen te helpen? Lijnzaad is jouw vriend! Te koop in bijna elke supermarkt.

Koop het in bulk en je bent er voorlopig zoet mee. Perfect als eivervanger en 100x gezonder ook. Muesli, smoothies, sauzen, salades, soep, noem het maar op. Hallo mooie huid! Hallo slanke taille! En hallo pannenkoeken! Fijn pasen toegewenst!

 

Afdrukken Fluffy Spelt Pannenkoeken

Categorie: Ontbijt

Hoeveelheid: 6-8

Ingrediënten

 • 200 gram speltmeel (of gewoon bloem)
 • 3 1/2 theelepel bakpoeder
 • 2 eetlepels suiker (optioneel)
 • 1 theelepel zout
 • 250 ml soja/rijst/amandel/haver/kokos melk (echt, maakt niets uit)
 • 2 theelepels azijn
 • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
 • 100 ml water
 • 1 eetlepel olie (zonnebloem of kokos)
 • halve theelepel vanille extract (optioneel)

Instructies

 1. Doe de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom en roer
 2. De melk, azijn, lijnzaad in een andere kom en mix dit even goed.
 3. Doe alle ingr. (ook de olie, vanille en water) bij de droge en roer dit. Je hoeft dit niet heftig te mixen anders worden ze niet luchtig.
 4. Laat het 10 minuten staan en zet ondertussen de pan aan (zodat die knetterheet is)
 5. Breng een klein beetje olie in de pan en bak de pannenkoekjes (ongeveer twee grote eetlepels per keer)
 6. Versier met fruit en klaar!

Notities

Voor een olievrije versie, haal alle oliën er uit en gebruik een goede antiaanbaklaag pan. Breng een laagje water / soja melk in de pan totdat dit goed heet is, en bak dan op normale wijze de pannenkoeken.

6.1.5 /fluffy-spelt-pannenkoeken/

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like