Ik kan soms tijden verdwijnen achter Pinterest. Voor degene die dat niet kent, geeft niets want je moet er gewoon maar niet aan beginnen. Pinterest staat voor plaatjes kijken, plaatjes delen, plaatjes ordenen plaatjes staren. In één van die vele plaatjes kwam deze kerriesalade naar voren. Ik begon sceptisch (nee he, toch niet weer kikkererwten) en eindigde springend in de keuken (ja he, dit is wat ik wil!)
Twee flinke lepels tahini, dat is het geheim. Tahini is een sesampasta die al eeuwenlang gebruikt wordt in het Midden-Oosten maar wij Hollanders zijn daar nog maar net een klein beetje mee geïntroduceerd.
Durf jij het aan?
Dit kerriewonder is te gebruiken op brood, wraps, rijstwafels, toast, havermout (eh nee dat laatste toch maar niet). Kortom, wees creatief en smeer er op los! De hoeveelheden die ik hier geef zijn best veel, maar dan kun je er een langere tijd gebruik van maken. Praktisch toch?
Afdrukken Echte Kerrie Salade
Categorie: Voor op brood
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt en omgespoeld
- 2 middelgrote wortels (of 1 hele grote)
- 4 stronk bosui
- 75 gram rozijnen
- 100 gram amandelen (of ander noot soort) in kleine stukjes
- twee flinke eetlepels tahini
- sap van 1 citroen
- 2 theelepels kerrie poeder
- 1 theelepel knoflook poeder (optioneel)
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Doe de tahini, citroensap, kerriepoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een schaal en roer dit goed.
- In een grotere schaal, prak de kikkererwten fijn. Snijd de wortels, salade ui in hele kleine stukjes en doe dit bij de kikkererwten.
- Voeg dan de tahini dressing toe aan de groente en mix het goed door elkaar.
- Voeg als laatst de amandelen en rozijnen toe en roer opnieuw goed door.
6.1.5 /echte-kerrie-salade/