Terwijl ik dozen inpak, muren schilderen en mezelf onderkladder met verf (echt per ongeluk!), komt er niet heel veel tijd vrij voor het ontwikkelen van recepten.  Geloof me, wanneer ik eenmaal weer gesettled bent, komt dat heus weer goed! Gelukkig had ik er nog een aantal in de wacht staan die ik hier met je wil delen. In real life eet ik de laatste paar dagen namelijk heel simpel dat het echt niet website waardig is…

Maar deze muffins daarentegen! Met citroenrasp, bramen (als je die nog kunt plukken) of blauwe bessen. De combinatie van bramen / bessen en citroenrasp heb ik in dit recept ook al gebruikt. Maar het is dan ook zooo lekker!

Allereerst zijn ze zijn eenvoudig om te maken (pluspunt!). Omdat er geen eieren, olie, boter doorheen zit zijn ze ook prima om tussendoor te eten (pluspunt nr. 2!). Wil je helemaal gezond gaan dan kun je de suiker er ook uit houden en vervangen door bijvoorbeeld wat rozijntjes of ander soort gedroogd fruit. Ik gebruik ze dan zelfs als ontbijt (pluspunt nr. 3!) #livingthegoodlife #whatever

Maar eehm, ik ga nu mijn zeer vermoeide verhuizingsweek tegemoet.. met traantjes in mijn ogen verlaat ik mijn warme Terschelling nest en ga het echte volwassen leven tegemoet. Wish me luck en tot snel!

 

Afdrukken Bramen Citroen Muffin

Categorie: Koek en Taart

Ingrediënten

 • 1 1/2 cup haver / spelt / gewone meel
 • 1/4 cup suiker
 • 1/4 cup appelmoes
 • 1 rijpe banaan
 • 3/4 cup plantaardige melk
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel azijn
 • 1/2 cup blauwe bessen of bramn
 • 1 eetlepel citroenschil rasp

Instructies

 1. Verwarm oven voor op 175 graden
 2. Vermeng geprakte banaan, melk, suiker, appelmoes en citroen rasp
 3. Meng de bloem en bakpoeder
 4. Meng natte en droge ingr en voeg de azijn toe en laat dit even staan
 5. Voeg de bramen of blauwe bessen toe
 6. Verdeel het mengsel over muffin houders en besprenkel met wat havermout of suiker
 7. Bak ongeveer 25-30 min in de oven

6.1.5 /bramen-citroen-muffin/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like