Vandaag een “geel recept”. Niet alleen omdat er een “gele” gekte gaande is in Utrecht rond de Tour de France maar ook omdat ik toevallig veel citroenen had liggen… tja.
Zoals je nu waarschijnlijk al wel weet, haal ik groente en fruit bij de Turkse supermarkten. Bij deze winkels koop je citroenen voor noppes: 5 voor 1 en soms zelfs nog goedkoper. Duussss citroenen liggen altijd ergens in mijn omgeving. In de koelkast, op m’n bureau, in lades en in kasten… nou ja… Ik gebruik ze i.i.g voor alles: salades, thee, in koud water, in toetjes, in cakes. Of in snacks:
Een citroen geeft net die extra “nnnjjjii” (*trekt een wat zurig maar toch blij gezicht). Waardoor al de andere smaken goed uit komen.
Alweer een tijd geleden introduceerde ik deze ‘bliss balls’ . Ik zal er nog tig blijven introduceren want ze zijn geweldig:
- Eenvoudig te maken
- Simpele ingrediënten
- Vol met vezels (vooral deze versie)
- Oh zo lekker
- Zonder dierenleed… ook altijd fijn.
De basis van deze is: kokosrasp (overal te krijgen maar vooral bij de Turkse supermarktjes SPOT goedkoop), havermout, ontpitte dadels en een citroen (rasp en sap). Meng, maak balletjes en rol door de kokosrasp.
Neem trouwens het recept niet al te nauw. Echt een beetje meer of minder van wat dan ook, doet er niet zo heel veel toe. Ze smaken toch al geweldig.
Steek er een geel vlaggetje in en ja hoor, de tweede dag van de tour kan beginnen!
MJAAMM!
Voorbereiding 10 Kooktijd Totaal 10 Aantal: 15 Ingrediënten
- sap en rasp van 1 citroen
- 15 ontpitte dadels (ong. 10 als het van die hele grote zijn)
- snufje zout
- 3 eetlepels kokosrasp + extra om de balletjes in te rollen
- 3 eetlepels havermout
Instructies
- Voeg alle ingrediënten in een keukenmachine / blender en pureer totdat het fijngemalen is.
- Rol hapklare balletjes van de mix en rol deze weer door de overige kokosrasp
3.3.3070