Soep maken is de makkelijkste manier om allerlei soorten groente binnen te krijgen. Deze versie is een van mijn favorieten (en deze) Heel simpel en lekker. Soep is vooral ook handig wanneer je in een goede bui veel groente hebt gekocht en een paar dagen later eigenlijk niet goed weet wat je er mee aan moet…het antwoord is altijd, soep!


De basis voor een goede soep is eenvoudig: een groentesoort, ui, knoflook, (zoete) aardappel en groente bouillon. Daarbij is het ook lekker om een soort roomvervanging bij te doen zoals kokosmelk. Hier heb ik haverroom gebruikt.

Geliefd of gehaat, broccoli is misschien wel de koning van de Nederlandse groente. We hebben het allemaal op ons bordje gekregen en nog steeds ligt het trouw in elke supermarkt. Deze groene vrind zal deze plek ook niet snel meer opgeven. Maar vind je het gek: vol met vitamine, mineralen en vezels. Zonder nare bijeffecten krijg je een dosis eiwitten en vele andere bouwstoffen binnen.

Pureren maar!

Afdrukken Zoete Aardappel Broccoli Soep

Categorie: Soep

Ingrediënten

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groente bouillon
  • peper en zout naar keuze
  • Keuze tussen: 100 ml kokosmelk / haver room / soja room

Instructies

  1. Snijd de groente (behalve het bouillon blokje) in kleine stukken
  2. Sauteer de knoflook en ui in water of olie
  3. Voeg de groente toe en vul de pan met water totdat alles bedekt is
  4. Voeg de bouillon toe en laat dit alles een tijdje koken totdat de aardappel gaar is
  5. Haal de pan van het vuur en pureer tot een glad mengsel.
  6. Voeg als laatst de room toe en pureer nogmaals.

6.1.5 /zoete-aardappel-broccoli-soep/

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like