Wonen in een nieuw huis vraagt om vertrouwd eten. Ik voelde me de afgelopen dagen namelijk nog een beetje onwennig in deze nieuwe omgeving. Hoewel de huiskamer gezellig is en de keuken op en top, liggen er nog dozen met kleren (huh, heb ik echt zoveel broeken??) en een Ikea kast waarvan ik zweer dat de gebruiksaanwijzing hier niet bij hoort (huh, liggen hier echt zoveel schroeven??). Toch, onder andere door mijn eigen keuken (met fancy oven en enorme koelkast) en lieve buren begint dit onwennige gevoel al weg te gaan. Ik geniet van die ruimte om te koken en te fotograferen. Dat belooft wat…
Wat is het eerste recept uit dit nieuwe huis??
Een linzen curry soep met flinke stukken aardappel, wortels en natuurlijk linzen. Vertrouwd. Warm. Kruidig. Herfstachtig. Vullend. Want buiten waait het maar deze soep maakt mijn huis (en mijn maag) lekker warm.
Maar goed, eergisteren heb ik mijn sleutels ingeleverd. Vijf jaar lang in een huis aan de Terschelling in Utrecht. Wat zijn ze voorbij gevlogen. Toen ik mijn huisgenoot een knuffel gaf kwamen er toch die tranen. Ach, wat zeg ik? Ik had de hele week een brok in mijn keel.
Waarom zou ik dan weggaan vraag je?
De reden om weg te gaan is eigenlijk dezelfde reden om anders te gaan eten. Soms is het voor mij goed om een gewoonte te veranderen. Het lijkt misschien iets simpels maar ik geloof dat het een uitwerking kan hebben op alle andere facetten in mijn leven. Een ander huis, een andere omgeving, wat gaat dat met mij doen? Ik weet het niet. Maar ik ben wel benieuwd wat er de komende tijd gaat gebeuren. Er is in ieder geval heel wat gaande.. nieuwe projecten, nieuwe mensen, ik ga het allemaal met je delen… Maar eerst… soep!
Afdrukken Linzencurry Soep
Categorie: Soep
Ingrediënten
- 200 gram gedroogde (rode/oranje) linzen
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 tl kerriepoeder
- 2 flinke aardappels
- 2 flinke wortels
- 1 prei
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 l groentebouillon
- 1 bosje koriander
- zout en peper naar smaak
- kokosmelk ter garnering (optioneel)
Instructies
- Spoel de linzen goed en laat ze uitlekken in een vergiet
- Snijd de aardappels, prei, wortels en ui in kleine stukjes
- Bak de ui samen met de knoflook ongeveer 5 minuten.
- Voeg de kerriepoeder en tomatenpuree toe en laat dit een minuutje doorbakken.
- Doe de overige ingrediënten erbij en laat dit ongeveer 30 minuten op zacht vuur koken totdat alles gaar is.
- Garneer met koriander, peper en zout en als je wilt ook wat kokosmelk.
6.1.5 /linzencurry-soep/