Het is zondagochtend en vanaf mijn balkon zie ik de ene na de andere hardloper voorbij komen. De ene in een flink tempo en de ander zuchtend en steunend. Bij die laatste soort hardloper vraag ik me toch altijd af of dit nou echt iets is wat ze graag willen doen met de tijd.. Hoe dan ook, de zondag is voor rust, vind ik tenminste. Misschien komt dit door mijn gereformeerde achtergrond maar ik vind nog steeds dat deze dag bij uitstek een dag is om de sneltreinvaart van alledag de doorbreken ( huh is het alweer april??)


Rust betekent voor mij in ieder geval ook iets nieuws proberen in de keuken.. Nou zijn deze blissballs (of gewoon chocolade noten balletjes) niet heel origineel want geloof me, enigszins bekend met bloggers dan heb je deze vaker langs zien komen. Maar het blijft een geweldig idee!

Ook voor de beginnende keukenheld is dit een enorme aanrader. Er zijn ontelbaar variaties op en ze zijn MAKKELIJK en, oef, zo lekker. Je hebt hier een blender of keukenmachine voor nodig (ik gebruik zo’n hakmolentje die bij de staafmixer hoort). Deel ze vooral uit aan anderen want wanneer je er eenmaal eentje hebt gegeten is er een grote mogelijkheid dat je er veel meer wilt…

Afdrukken Chocolade balletjes

Categorie: Koek en Taart

Ingrediënten

  • 100 gram walnoten
  • 100 gram gedroogde ontpitte dadels
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels kokosrasp

Instructies

  1. Maal de noten in de keukenmachine.
  2. Voeg de dadels en cacao to en laat nog even draaien totdat het fijngemalen is.
  3. Draai ze in balletjes en rol door de kokosrasp.

6.1.5 /chocolade-balletjes/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like