“Neeee echt?” was mijn eerste reactie toen de keukenmachine klaar was en ik een theelepeltje proefde van deze tempeh pate. Het is echt JAM.MIE. Dus voor als je die mysterieuze, eiwitrijke, supergezonde tempeh een keer wil proberen? Deze paté is jouw recept!

Soorten broodbeleg

Kant-en-klaar plantaardig broodbeleg is in elke supermarkt te vinden. Veel zoetigheid, veel hummus, pestos, tapenades en tegenwoordig ook genoeg vleesvervangers. Bovenal is er de aller, aller, allerbeste smeerpate. Gelukkig maar! Want het is gezond en goed voor mens en dier om plantaardige bammetjes op te smullen.

Zo nu en dan wil je ook wel de broodbeleg chef uithangen. Ik heb al eerder een recept gegeven voor broodbeleg. Deze, deze en deze. Kortom, vaak met kerrie (maar tja! Wat is dat toch ook lekker!) Hierbij een beleg zónder kerrie: Vegan Tempeh paté. Deze paté..oh man. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, welke woorden kan ik toepassen?

 • Lekker
 • Smaakvol
 • Goed smeerbaar (want het is oh zo smeuïg)
 • Verslavend..

Neem het mee naar feestjes of smeer het op je eigen feestje. Iedereen zal verbaasd zijn. Naast de kruidenkaas en de blokjes salami zal deze paté de show stelen (en jij daarmee ook). Mensen zullen je voortaan “die – ene – van – die – zalige – paté” noemen. Zet dát maar eens op je Linkedin. 

Tempeh bereiden

Dit recept is van Colleen Patrick Goudreau. De vrouw waar ik uren naar kan luisteren met deze podcast. Zij kwam ook met de tip om de tempeh eerst even te stomen.  Dat kan in een stoommandje of zeef boven een pannetje kokend water. Het neemt daarna veel beter allerlei kruiden en smaken in zich op. Dat is natuurlijk de bedoeling! Het stomen van tempeh kan er ook voor zorgen dat je het makkelijker kan pureren in de keukenmachine.

Veel plezier met het maken van het tempeh recept! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Als je het leuk vindt dan is het lief als je het zou willen delen op Pinterest (zie het rode blokje op de foto) of op Facebook. Tot snel!

Afdrukken Tempeh Paté

Categorie: Voor op brood

Ingrediënten

 • 1 pakje tempeh (250 gram)
 • 1/4 cup (3 a 4 flinke eetlepels) vegan mayonaise (bijv mayolijn van remia)
 • 1 theelepel geraspte gember
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 3 stronkjes bosui / lente ui fijngesneden
 • 1 eetlepel gedroogde dille (optioneel)

Instructies

 1. Snijd de tempeh in blokjes en stoom deze 10 minuten in een stoommandje of zeef boven kokend water.
 2. Snijd ondertussen de lente ui in kleine stukjes
 3. Laat de tempeh even afkoelen en doe deze met alle ingrediënten in de keukenmachine.
 4. Pulseer 2 a 3 minuten. Om de minuut kun je de zijkanten weer even schoonmaken door het naar beneden te smeren en weer opnieuw de keukenmachine aan te zetten totdat je een fijn, smeerbaar beleg hebt.

6.1.5 /tempeh-pate/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like