Oke, het komt niet vaak voor dat ik er bijna naar uit kijk om een recept te delen. Deze snicker dadels zijn super makkelijk, een stuk gezonder en ook nog eens heel snel gemaakt. Dan heb je het nog niet eens over hoe lekker ze zijn. Het zijn de vegan bonbons a la jammie. Een knapperige chocoladerand, van binnen de karamel van de dadel en een laagje verder een knapperige pinda. Je haalt nog net niet je luxe servies uit de kast om dit te serveren met een upper class kopje thee.

Heb ik je al overtuigd? Sta je al klaar met je boodschappen tas? Oke! Let’s go!


Soorten dadels

Een belangrijk onderdeel van de snicker dadels zijn toch echt.. ja heus… de dadels. Het is heel belangrijk dat je niet die hele goedkope, besuikerde dadels koopt. Die zijn kleiner dan op deze afbeelding en een stuk harder. Je zou het kunnen proberen maar ik denk niet dat je dan die lekker zachte karamel smaak krijgt van binnen. De dadels die ik heb gebruikt, dat zijn medjool dadels. Die heb je tegenwoordig bij de meeste supermarkten en anders vind je die bij de Turkse supermarkten. In mijn kleine dorpje op de Veluwe vond ik in onze supermarkt heerlijke dadels. Vraag het eens aan een verkoper en die kan je hopelijk de weg wijzen.

Dadels vullen

Wanneer de pitten eruit zijn dan kun je ze vullen met pindakaas en pinda’s. Dit hoeft niet veel te zijn want het is wel leuk als je de dadels ok weer dicht kan doen. Zoals je hierboven op de afbeelding ziet, deed ik twee pinda’s aan de ene kant en een half theelepeltje pindakaas aan de andere kant.

Chocola smelten

Wanneer je de dadels van hun pit hebt ontdaan, dan smelt je de chocolade in een bordje boven een pannetje me warm water. Dit heet au bain marie. Zorg ervoor dat het bordje niet in het water hangt. Ik denk niet dat het bordje dat fijn vindt. Wanneer de chocola eenmaal gesmolten is, dan zet je het vuur uit en haal je het bordje met een handdoek (zodat je handen niet branden) van het pannetje af.

Nu kun je één voor één de dadels een chocolade bad geven. Vinden ze vast niet erg. Ik meende namelijk dat ik een fijn gegiechel hoorde. Ze hadden het naar hun zin.


Chocolade Drizzle

Dan zie je op de afbeelding dat ik een chocolade drizzle (is er een ander Nederlands NORMAAL woord voor?) heb gebruikt. Dit is vooral voor de sier en is dus niet nodig. Ik heb opnieuw weer drie blokjes chocolade laten smelten en deed deze vervolgens in een klein plasic zakje. Daar knipte ik een minuscuul klein puntje vanaf zodat ik de chocola over de dadels kon versieren. Dus als je dit leuk vindt, dan weet je bij deze hoe je dat kunt doen.

Dus bij deze open ik het herfstseizoen voor geopend! Het seizoen van thee met snicker dadels, te vaak binnen blijven op de bank en eindeloos genieten van de gekleurde bomen.

Afdrukken Snicker Dadels

Categorie: Hartige snacks

Ingrediënten

 • 14-15 zachte dadels (of nog meer!)
 • 1 reep pure chocolade (200 gram)
 • zakje ongezouten pinda’s
 • potje pindakaas

Instructies

 1. Maak de dadels aan één kant open en haal de pit eruit.
 2. Doe twee pinda’s aan de ene kant van de dadel en een half theelepeltje (of meer) pindakaas aan de andere kant. Doe de dadel daarna weer dicht.
 3. Schenk water in een pannetje en zet dit op zacht vuur zodat het warm wordt
 4. Leg een kommetje op het pannetje en doe hier de reep chocolade in
 5. Smelt de chocolade
 6. Leg ondertussen een stuk bakpapier klaar op een ovenschaal of een plat bord
 7. Met een vork pak je de dadels en haal je die door de gesmolten chocolade
 8. Leg de dadels één voor één op het bakpapier en laat ze allemaal afkoelen in de koelkast voor ongeveer één uur

6.1.5 /snicker-dadels/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like