Plantbites

  • Voorstellen
  • Recepten
  • Onderwerpen
    • Vegan Tips
    • Persoonlijk
    • Bronnen
    • Theologie
  • Contact

Gebakken Sinaasappel Gember Tofu – Het is maar een boon!

20/04/2016

SinasTofu (4 van 7)

Flashback drie jaar geleden: Ik pak de tofu. Kijk er naar. Ennnnn leg het snel weer naast me neer. Wat is er nog meer??

Fast forward drie jaar later. Ik pak de tofu. Kijk er naar. Ga er mee aan de slag en tover het om tot iets heul lekkers!

SinasTofu (6 van 7)

SinasTofu (5 van 7)

Wanneer je voor de vleesvervangers staat, zul je waarschijnlijk snel over de tofu heen kijken. “Tofu? Je bedoelt dat grote witte blok dat drijft in water?” vroeg mijn collega laatst. Beschamend zei ik ja. Ze doen gewoon niet heel veel aan marketing daar in het tofu hoofdkantoor. Maar het verdient wel de reclame. 

Als je het plantaardige eten wilt leren kennen dat zul je veel nieuwe soorten groente, fruit en granen in jouw keuken voorbij zien komen. Tofu vind ik zeker een poging waard om in jouw koelkast terug te zien. Niets moet natuurlijk. Het is niet zo dat dit dan persé eten is voor een veganist, vegetarier, flexitarier, vleeseter. Het is gewoon eten. Maar ik wil hierbij heel graag de mystiek rond dit “witte blok” laten verdwijnen! 

Tofu is op dezelfde manier gemaakt als kaas. Alleen in plaats van een zwangere koe, is de origine van tofu een simpele boon. De sojaboon (dezelfde die gebruikt wordt voor soja melk, soja yoghurt, tempeh, enzovoort). Wat moeten we toch zonder de sojaboon? Dus heb je ooit enge verhalen gehoord over soja? Vergeet ze maar. het is een boon. That’s all! 

SinasTofu (7 van 7)

Dus ik duik de keuken weer in. Voor een gebakken sinaasappel gember tofu. Met mie, paprika, lente uitjes en heel veel liefde. Terwijl dat aan het koken is, typ ik ook nog even een briefje aan mijn liefje…

SinasTofu (2 van 7)

 

Print
Sinaasappel Gember Tofu

Ingredients

    Voor de Tofu:
  • 1 blok tofu
  • 2 eetlepels maizena
  • olie ( om in te bakken)
    Voor de saus:
  • 1 eetlepel sinaasappel rasp
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 teentjes geraspte knoflook
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1-2 eetlepels soya saus
  • 1 theelepel sesamolie (optioneel)
  • 2 eetlepels maizena

Instructions

    Voor de tofu:
  1. Druk de tofu uit in een schone handdoek zodat overige vocht eruit komt.
  2. Snijd te tofu in blokjes
  3. Doe de maizena in een schaal en mix de tofu blokjes hier doorheen.
  4. Verhit olie in een pan en bak de tofu blokjes hier in totdat ze goudbruin zijn.
  5. Haal ze dan even uit de pan en leg ze op een schaal
    Voor de saus:
  1. Meng de sinaasappel rasp, gember, knoflook
  2. Voeg dan alle ingrediënten in een pannetje en verwarm de saus.
  3. Voeg op het laatst de tofu toe en klaar!
  4. Serveer met rijst en gebakken groente naar keuze.
5.0
https://plantbites.nl/gebakken-sinaasappel-gember-tofu-het-is-maar-een-boon/

Filed Under: Diner, Vegan Tips

« Vegan Chocolade Taartjes
Vegan Wortel Pannenkoekjes »

Comments

  1. Desi says

    20/04/2016 at 12:04

    Oh dit klinkt lekker! Ik maak tofu altijd klaar met sojasaus en sambal. Lekker makkelijk, maar het wordt ook wel een beetje saai! Deze versie wil ik wel eens proberen.
    Ohja, wist je dat er een speciale marketing site is voor tofu? Tofupedia.com heet het en er staan allemaal tips en recepten op. Heel grappig om een keer te bekijken 🙂

    Beantwoorden
    • Susanne Verboom says

      20/04/2016 at 12:07

      oooh wat een goede tip van die website! Ik ga er NU op kijken 🙂

      Beantwoorden
  2. Angelina says

    23/04/2016 at 13:21

    Hmm dit klinkt heerlijk!

    Beantwoorden
    • Susanne Verboom says

      24/04/2016 at 18:07

      Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Zoeken

Eten én woorden om op te kauwen, dat vind je bij Plantbites. Met plezier maak ik de recepten, foto’s en teksten voor iedereen die een hap durft te wagen naar een groener leven.


Zie ik je op Facebook?

Facebook Pagelike Widget
Bekijk Meer...Volg Plantbites op Instagram

Copyright © 2019 Plantbites