Flashback drie jaar geleden: Ik pak de tofu. Kijk er naar. Ennnnn leg het snel weer naast me neer. Wat is er nog meer??

Fast forward drie jaar later. Ik pak de tofu. Kijk er naar. Ga er mee aan de slag en tover het om tot iets heul lekkers!

Wanneer je voor de vleesvervangers staat, zul je waarschijnlijk snel over de tofu heen kijken. “Tofu? Je bedoelt dat grote witte blok dat drijft in water?” vroeg mijn collega laatst. Beschamend zei ik ja. Ze doen gewoon niet heel veel aan marketing daar in het tofu hoofdkantoor. Maar het verdient wel de reclame. 

Als je het plantaardige eten wilt leren kennen dat zul je veel nieuwe soorten groente, fruit en granen in jouw keuken voorbij zien komen. Tofu vind ik zeker een poging waard om in jouw koelkast terug te zien. Niets moet natuurlijk. Het is niet zo dat dit dan persé eten is voor een veganist, vegetarier, flexitarier, vleeseter. Het is gewoon eten. Maar ik wil hierbij heel graag de mystiek rond dit “witte blok” laten verdwijnen! 

Tofu is op dezelfde manier gemaakt als kaas. Alleen in plaats van een zwangere koe, is de origine van tofu een simpele boon. De sojaboon (dezelfde die gebruikt wordt voor soja melk, soja yoghurt, tempeh, enzovoort). Wat moeten we toch zonder de sojaboon? Dus heb je ooit enge verhalen gehoord over soja? Vergeet ze maar. het is een boon. That’s all! 

Dus ik duik de keuken weer in. Voor een gebakken sinaasappel gember tofu. Met mie, paprika, lente uitjes en heel veel liefde. Terwijl dat aan het koken is, typ ik ook nog even een briefje aan mijn liefje…

Print Sinaasappel Gember Tofu

Ingredients

    Voor de Tofu:

  • 1 blok tofu
  • 2 eetlepels maizena
  • olie ( om in te bakken)
    Voor de saus:

  • 1 eetlepel sinaasappel rasp
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 teentjes geraspte knoflook
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1-2 eetlepels soya saus
  • 1 theelepel sesamolie (optioneel)
  • 2 eetlepels maizena

Instructions

    Voor de tofu:

  1. Druk de tofu uit in een schone handdoek zodat overige vocht eruit komt.
  2. Snijd te tofu in blokjes
  3. Doe de maizena in een schaal en mix de tofu blokjes hier doorheen.
  4. Verhit olie in een pan en bak de tofu blokjes hier in totdat ze goudbruin zijn.
  5. Haal ze dan even uit de pan en leg ze op een schaal
    Voor de saus:

  1. Meng de sinaasappel rasp, gember, knoflook
  2. Voeg dan alle ingrediënten in een pannetje en verwarm de saus.
  3. Voeg op het laatst de tofu toe en klaar!
  4. Serveer met rijst en gebakken groente naar keuze.

4.20 /gebakken-sinaasappel-gember-tofu-het-is-maar-een-boon/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like