Roep JA! als je het volgende herkent: je koopt prachtig gekleurde, verse groentes (JA!). Je koopt ze met de intentie om ze te eten (JA!). Je legt ze in de kast en kijkt er nog een keer tevreden naar (JA!) Een week later doe je de koelkast open en ligt diezelfde broccoli nog ergens achterin (ehm …ja), verschoven door de pot pindakaas en vegan koekjes (…….oké dan… ja). Dit overkomt mij ook. Toch vond ik een handige oplossing. Zo logisch jongens. Sausjes!

 “Wat moet ik toch met al die groentes doen” vroeg ik me laatst af nadat ik voor de zoveelste keer een verschrompelde kool in de koelkast vond. Het antwoord kwam in een podcast “Eat them!” klonk er uit mijn oordopjes! Opeten. Gewoon opeten. Maar ja het is wel waar.

Willen we de wereld een beetje redden, willen we onszelf gelukkig maken, willen we alles binnen krijgen wat we nodig hebben, dan moet ik die groentes…. eten! Maar dan wel graag met een sausje a.u.b.

Dus met dit tahini sausje verandert alles. Weer die goede oude tahini saus  Het recept heb ik gepikt van mijn buurman. Tijdens een etentje met de buren bleef ik wel erg regelmatig een beetje van de saus opscheppen. Heel stiekem. Maar dit sausje is zo simpel en zo lekker. Iedereen zou dit meerder keren op willen scheppen. Zelfs de meest groene groentes zul je naar binnen werken met deze smeuïge saus er overheen geschonken. 


Afdrukken Tahini Saus

Categorie: Sauzen en dressings

Ingrediënten

 • 1 teen knoflook, geperst
 • 1 uitje, fijn gesnipperd
 • 1/2 bakje champignons
 • 3 eetlepels sesampasta (tahini)
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 theel. bouillonpoeder
 • 2 dl. water
 • 1 eetl. bloem of maizena

Instructies

 1. Fruit de ui met knoflook en champignons in olie totdat de champignons zacht zijn.
 2. Voeg de sesampasta, sojasaus en een scheutje water aan toe.
 3. Roer het geheel glad en voeg meer water en de bouillon toe.
 4. Laat de saus even koken.
 5. Meng de maizena / meel met een beetje water in een glas. Voeg dit toe aan de saus.
 6. Blijf goed roeren totdat de saus wat dikker wordt.
 7. Serveer bij heerlijke groentes!

6.1.5 /tahini-saus-om-je-bord-bij-af-te-likken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like