Dit is zo’n recept. Zo’n eentje die écht niet mis kan gaan. Jij kan het. Ik kan het. Je buurvrouw kan het. Dit is geen hoge wiskunde. Maar wel hoge smaakkunsten. Want oh jammie jammie! Wanneer buiten de temperatuur daalt en de donkere avond buiten de deur is, maak jij je warm met deze super simpele kruidige indiase curry. Geen gedoe. Gewoon. Een kommetje warm geluk.

Saus

Willen we méér of minder saus?? Meeeeer!

Het gaat allemaal om de saus. Het gaat áltijd alleen maar om de saus. En die is heel simpel. Je hebt gember, garam massala, kerriepoeder, korianderpoeder en je maakt een romig sausje met de kokosmelk en tomatenpuree. All is well. Dit gaat goed!

Vegan indiase curry

Dit gerecht wordt nogal vaak met kip geserveerd. NOOOO! Waarom nou toch die kippekes. Daar hebben we er al genoeg van. Inclusief de stikstof die uit die beesies komt. Dus ondanks dat het kabinet met bagger maatregelen komt om onze mooie aarde te redden, wij nemen onze eigen maatregelen!

Dus we gaan voor een stikstofvrije indiase curry.

Vegan vlees

Eigenlijk ben je vrij om te kiezen welk soort vleesch je in je saus wilt. Ik heb gekozen voor tofu. Deze heb ik even gebakken met wat olie en een beetje maizena. Wil je ze helemaal knapperig, dan kun je voor deze gaan. Duurt even, maar dan heb je ook wat.

Als je geen tofu fan bent, dan kun je er altijd een ander soort vegan vlees bij bakken. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Het is maar net wat jij en jouw familie lekker vinden om te eten. Maar als je eenmaal tofu gewend bent, is het natuurlijk wel een hele gezonde (en goedkope!) variant om te gebruiken.

Groenten

Ik koos ervoor om wat doperwten mee te bakken en de saus verder te serveren met wat broccoli. Je kunt er ook courgette in bakken of een boonsoort bij doen zoals kikkererwten. Ik zou zeggen begin simpel zodat je de saus leert kennen. Je kunt daarna nog allerlei combinaties leren kennen.

Ff iets anders

Deze kruidige indiase curry is misschien niet een heel Hollands recept. De kruiden staan misschien niet standaard in je keuken. Maar als je ze eenmaal binnen hebt, dan kun je deze saus meerdere keren maken. En dat dan voor een heel klein bedrag (maar voor heel veel plezier!)

Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Let me know!

Enneeh delen is natuurlijk altijd fijn!

Afdrukken Super Simpel Indiase Curry

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd 20 minuten

Totale tijd: 30 minuten

Categorie: Avondeten

*Gebruik je de tofu uit de oven, dan voeg je die pas op het laatst toe aan de saus. Dan houdt het de “bite” die wat op kip lijkt

Ingrediënten

    Voor de saus:

  • 2 eetlepels margarine of olie
  • 1 ui in kleine stukjes gesneden
  • 1 portie vleesvervanger of blokjes tofu uit de oven
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel garam massala
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 – 250 gram doperwten (uit de vriezer of blik)
  • 1 blikje (twee flinke eetlepels) tomatenpuree
  • 1 blik (light) kokosmelk (400 ml)
    Serveren met

  • – rijst, quinoa of andere volkoren graan
  • – koriander (optioneel)
  • – limoen (optioneel)

Instructies

  1. Smelt de boter of verhit de olie in een sauspan op medium hoog vuur.
  2. Fruit de knoflook en ui ongeveer 4 minuutjes.
  3. Voeg de vleesvervanger* toe en bak dit 3-4 minuten mee.
  4. Voeg de kruiden en zout toe en bak dit 1 minuutje mee (dan gaat het lekker ruiken!)
  5. Voeg de doperwten, tomatenpuree en kokosmelk toe en laat dit 5 – 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Serveer met rijst of andere volkoren graan.

6.1.5 /kruidige-indiase-curry/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like