Ik hoor zachtjes gehuil bij de buren. Een lief klein mensje is geboren en ligt in de armen van mama. Als kraamweek cadeautje heb ik dit keer gekozen voor een maaltijd. Deze makkelijke aardappel rode kool schotel. Want als je ergens niet aan wilt denken tijdens je eerste week met een kersverse baby, dan is dat wat je zou moeten koken. En dit recept is geliefd door iedereen!

Dus als je ook op zoek bent naar een kraamweek cadeau of gewoon een doordeweekse maaltijd 😉 Kijk hier verder!

Deze makkelijke aardappel rode kool schotel is zo’n recept dat als je die eenmaal onder de knie hebt, je die veel vaker gaat maken. Je hoeft er niet moeilijk over na te denken, niet veel voor in huis te halen, het is zo in elkaar te zetten en echt ie-der-een vindt het lekker. Tenminste, behalve als je geen rode kool lust. Of aardappelen. Of jus 😉

Ik heb deze dus gemaakt als kraamcadeau, passend bij mijn nieuwe voornemen om niet te veel met spullen aan te komen wanneer er een kennis of vriendin net is bevallen. Zo blijkt, de meeste vrouwen hebben niet zo veel aan die spulletjes.

Om het leven niet complexer te maken dan dat het al is, laten we vooral kijken naar de simpele dingen in dit leven. Zoals deze makkelijke aardappel rode kool schotel! Het is eigenlijk de Hollandse pot maar dan in een stapeltje. Je begint met een laagje jus en vega gehakt, daarna een pot met rode kool en appeltjes en je rond de boel af met aardappelpuree.

Rode kool met appeltjes

In elke pot met rode kool en appeltjes, zul je suiker vinden. Zonder suiker is het een heel ander gerecht. Voel je vrij om te experimenteren met suikervrije varianten, maar ik ben niet zo bang voor een beetje suiker, dus ik heb dat niet geprobeerd. Voor dit recept voldoet elke variant wel die je in de winkel kan vinden.

Aardappelen

Aaaah onze geliefde piepers. Nou is het een aanrader om de biologische variant te doen. De “normale” worden nogal eens onder gespoten. Voor je eigen gezondheid is het daarom slim om zo nu en dan biologische variant te proberen. Je proeft ook het verschil!

Jus

Je kunt prima zelf jus maken, of deze saus gebruiken, maar je kunt ook een zakje jus gebruiken. Dat laatste heb ik gedaan. Want hey, het mag ook wel eens heel makkelijk. Zeg maar heel heel makkelijk.

Voor meer inspiratie voor iets vegan uit de oven, ik maak deze wraps ook nog geregeld!

Afdrukken Aardappel Rode Kool Schotel

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd 30 minuten

Totale tijd: 1 uur

Categorie: Avondeten

Hoeveelheid: 3-4

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie om mee te bakken
  • 1 middelgroot ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje vegan gehakt
  • 1 blikje bruine linzen
  • 1 zakje jus
  • 1 pot / zakje rode kool met appeltjes (ong 500 gram)
  • 1 kilo aardappelen
    Voor de kruimellaag (optioneel)

  • 3 eetlepels margarine
  • 5 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 200 gram griesmeel
  • 1/2 theelepel zout

Instructies

  1. Schil de aardappelen en kook deze gaar. Pureer dit met een snufje zout en 2 eetlepel water of sojamelk tot een puree. Zet dit aan de kant.
  2. Snijd de ui fijn.
  3. Verhit een koekenpan met de olie en fruit hierin de ui ongeveer 3 minuten.
  4. Pers de knoflook hier bij of snijd deze in kleine stukjes en bak 2 minuutjes mee.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit nogmaals een paar minuten mee.
  6. Voeg op het laatst de linzen toe.
  7. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de jus en voeg deze toe aan het mengsel. Laat dit opwarmen totdat de jus goed is gaan binden.
  8. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  9. In een ovenschaal, bedek de bodem met het linzen / jus mengsel.
  10. Breng daar overheen de rode kool met appeltjes en eindig met de aardappelpuree.
  11. Kneed een kruimelig deeg van de ingrediënten van de kruimellaag en verspreid deze over de aardappelpuree.
  12. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

6.1.5 /makkelijke-aardappel-rode-kool-schotel/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like