“Koeka! Koeka!” en het kleine vingertje wijst naar de stapel met wortel balletjes. Of worteltaart bites om in foodblog termen te blijven.

“Wil je er nu al nog een??” “djáá!” en hij knikt blij van ja met zijn handjes in de lucht. Ik vind het prima, want gezonde vetjes, groenten, plantaardige eiwitten. Alles is goed aan deze wortel balletjes.

Eiwitten in worteltaart bites?

Ze zeggen wel eens dat de meest gestelde vraag aan vegans “waar haal je je eiwitten vandaan? ” is. Ik denk van niet. De meest gestelde vraag die ik krijg is “waarom ben je vegan?”. Naast dat dit natuurlijk een hele leuke vraag is, denk ik dat di eerste wel de nummer 2 is van de meest gestelde vragen.

Eiwitten is alles. Zitten er eiwitten in, is zeggen of er vocht in iets zit. Ja. Er zit vocht in bijna alles. Maar de kwaliteit en hoeveelheid kan nogal verschillen. Eiwitten in een chocoladekoekje of eiwitten in een eetlepel bruine bonen. NOGAL een verschil. Dus het gaat eerder om de kwaliteit, dan perse de hoeveelheid.

Maar voor een kindje in de groei, ben ik me er wel van bewust dat het goed is om plantaardig eten te geven waar net dat extra eiwit en gezonde vetten en goede koolhydraten inzitten. Meestal geef ik een super duper knijpfruit of en voor mezelf een smoothie met wat eiwitpoeder. Je kunt natuurlijk Deze balletjes zijn dan ideaal tussendoor!

Volg je eigen recept

Volg mijn recept niet helemaal.

WAT? Niemand zou ooit recepten helemaal moeten kopiëren. Je pakt een beetje van dit, een beetje van dat en een snufje improvisatie en je hebt jouw versie van deze worteltaart bites. Dat is zo geweldig van deze snacks. Je kunt het bijna niet verknallen.

Voor meer recepten van snack balletjes, kijk dan ook eens hier!

Afdrukken Worteltaart Bites

Categorie: Hartige snacks, Vegan Kids

Hoeveelheid: 10-12

Ingrediënten

 • 1 cup geraspte wortel
 • 1/2 cup ongezouten ongebrande noten walnoten of cashew
 • 1/2 cup havervlokken of havermout
 • 8 zachte, ontpitte dadels
 • 2 eetlepel pindakaas
 • 1 theelepel kaneel
 • 1/3 cup kokos rasp
 • Voor de versiering: 3 eetlepels kokosrasp

Instructies

 1. Voeg alles toe aan een keukenmachine en pulseer tot een mengsel met een klein beetje structuur.
 2. Maak balletjes van ongeveer 2 bij 2 cm en rol ze door het overig kokosrasp.
 3. Klaar!

6.1.5 /worteltaart-bites/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like