Ik ben erg trots om te zeggen dat ik een pendelaar ben.  Inclusief OV chipkaart houdertje, een thermoskan in de ene hand en een e-reader in de andere. Volwassen he! Weg met die barrelfiets, en op naar die (barrel) trein!

Maar bevalt het werk eigenlijk ook goed?

Alsof alle zegeningen nog niet te veel zijn geweest de afgelopen tijd want ja mijn werk bevalt me erg goed. Ondanks dat het ook wennen is. Ik moet mijn draai vinden op allerlei vlakken en dat brengt altijd onzekerheid met zich mee. Omgaan met nieuwe collega’s, een nieuwe werkcultuur begrijpen en een ander type leerling begeleiden. Een rijke VWOer uit Utrecht is iemand anders dan een automonteur in opleiding op het MBO. Beide groepen zijn eigenlijk ook hetzelfde op veel vlakken (onzeker, zoekende, humoristisch en vooral bezig met zichzelf).

Anyhow!

Een tijdje geleden kwam een van de studenten naar mij toe en vroeg “U weet veel van voeding hè mevrouw? Denkt u ook dat…” en toen kwam er een vraag over iets met afvallen, eiwitten en sportprestaties. Ik knipperde even met mijn ogen en was oprecht verbaasd dat iemand dat aan mij vroeg. Ik had geen antwoord.

Ik weet namelijk vrij weinig over voeding.

Als in, voeding die perfect is voor de menselijke prestaties. Als het op eten aankomt weet ik precies wat ik nodig heb om een gezond en vrolijk persoon te zijn. Ik heb me er een tijdje in verdiept omdat ik dan verantwoord plantaardig kan eten. Niet om een verantwoord diëtist te worden. Daarvoor moet je bij deze dame zijn. Voor de rest volg ik geen dieet maar heb ik wel gewoontes. Combo’s die ik vaak eet en waarvan ik weet dat ze goed zijn. Zo nu en dan snoep ik. Dat is soms gezond en soms ongezond. Van alles en nog wat door mekaar heen.

En zo zag ik in een kookboek van de Green Kitchen Stories het volgende recept voor banaan snicker smoothies! Niet omdat het gezond is, niet omdat het vegan is, maar omdat ik er zin in had. Gewoon, compleet willekeurig. Ik heb geen idee hoeveel eiwitten, suikers, koolhydraten of vetten er inzitten. Ik vind het lekker! SLURP!


Print Banaan Snicker Smoothie

Ingredients

  • 2 bevroren bananen
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 flinke eetlepel cacaopoeder
  • snufje (zee)zout
  • 250 ml water

Instructions

  1. Doe alles in de blender en sjees op hoge stand tot het een gladde smoothie is.

4.20 /banaan-snicker-smoothie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like