Pfff oud en nieuw lijkt al weer eeuwen geleden. Ik ben er aan gewend dat de 5 een 6 is geworden. Dat januari al weer over de helft is. Maar ergens aan het begin van het jaar gebeurde iets.

Wat was het? Een onrustig gevoel. Dat was het. 

Het was een onbekend gevoel. Ik kon het niet plaatsen. Ken je dat? Dus ik ging op zoek naar antwoorden. Boeken lezen, filmpjes kijken, vragen, chocolademelk drinken, denken. Toen leerde ik iets. Het was zo simpel. Ik kan het alleen uitleggen aan de hand van een voorbeeld. En ín de hand een warme kop vegan chocolademelk. Want buiten is het koud en ik blijf binnen jongens. 

Jaren geleden begon ik aan de lerarenopleiding Engels. Ik weet niet goed waarom. Ik was 17 en wist niet wat ik anders moest kiezen…

Ik kan niet geloven dat mijn docenten aan de opleiding mij door lieten gaan met die studie. Ik durfde niet eens voor een groep te staan. “eeeh jij daar ga zitten en jij daar wees stil!!” Ik stond met knikkende knieën, trillende stem en rode vlekken in mijn nek voor een groep tieners. 

Op een gegeven moment was het anders, ik weet niet wanneer het gebeurde.

Er kwam een les dat alle angst weg was. Een les waarvan ik wist wat ik wilde en wat ik van leerlingen verwachtte. 

De afgelopen tijd voelde het alsof ik van alles was begonnen maar niet af kon krijgen. Het lukte me niet om de perfecte versie van iets te zijn. Perfecte blogger, fotograaf. planner, opruimer, sporter. Soms frustreert het me dat ik niet alles perfect kan doen en voel me wat verloren na alle veranderingen die er zijn geweest. Geen controle. Ja. Thee zetten. Dat had ik onder controle.

Afgelopen week leerde een vriendin mij iets. Ze vertelde over alle processen, of dit nou relaties zijn, mijn werk, creatieve processen, veganisme, activisme. Het gaat erom of je op komt dagen en niet persé of je alle doelen haalt. Natuurlijk moet je een doel voor ogen hebben. Die doelen zijn niet het eindpunt maar die weg daarheen. Dank je wel. Wat een opluchting.

Telkens opnieuw opkomen dagen. Dat is mijn voornemen.

Elke dag opnieuw er zijn en proberen. Nog een les geven. Nog een les geven. En nog een. Toen was de angst weg. Oftewel van iets nieuws mijn gewoonte maken. Opnieuw en opnieuw proberen. Op je bek gaan. Opstaan. Over je schaamte heen stappen.

Nog een keer proberen. Toen werd ik telkens een stukje zekerder.

Dus ik ga weer terug naar mijn voornemens. Ik kom opdagen. Elke dag weer en geniet er ook nog eens enorm van!

Nu de Vegan CHOCOLADEMELK

Zeg, doe niet moeilijk hoor. Er is al lang een kant en klaar chocolademelk te krijgen in de supermarkt. Van Alpro of Oatly. Kijk bij de plantaardige voorverpakte melken en daar zul je het ziet staan. Ik ben natuurlijk fan van deze chocolademelk en alles wat Alpro maakt. Maar wil je nou alles zelf maken en zeker weten dat je niets geks binnen krijgt, dan is deze chocolademelk echt lekker.

 

 

PrintVegan Chocolademelk

Ingrediënten

  • 250 ml plantaardige melk (voorkeur amandel)
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 25 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel zoet naar keuze (suiker, of agave)

Instructies

  1. Verwarm de melk in een pannetje
  2. Wanneer de melk goed warm is voeg de poeder, chocola en zoet toe en klop goed om het te mengen
  3. Warm het op totdat het voor jou de juiste temperatuur is.

4.1.0.16 /vegan-chocolademelk-nog-even-over-die-voornemens/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like