Een tijd geleden begon ik met deze website.

Ik heb echt wel twee keer nagedacht om dit te gaan doen. Allereerst ik ben één van de velen en ten tweede, wil ik wel dat iedereen van alles van me weet? Toch ben ik blij dat ik er mee ben begonnen want vooral het schrijven en fotograferen vind ik erg leuk om te doen.

Mijn spiegelreflex is dan ook de beste aankoop die ik heb gedaan.

Na een motivatie brief via marktplaats waarom ik deze camera wil maar niet veel geld heb en dus niet het hoogste bod kan doen, kreeg ik een bericht terug “Ach wat lief! Kom langs! De camera is voor jou!”.

Met bus, trein, tram en weer een bus kwam ik aan bij de lieve mevrouw die een hobby maakt van insecten (…) en planten fotograferen. Ze heeft de TOPNOTCH camera (5D Mark III voor de kenners) en lenzen waar ik alleen maar van kan dromen. Ik kreeg het model dat zij niet meer gebruikt maar voor mij is het perfect.

 

Op deze zomerse dag kan ik niet anders dan een zonnig recept bedenken. Kokos Mango Pudding waar ik gebruik maak van agar agar (dat ik hier in mijn allereerste bericht een keer heb aangeschaft maar daarna niet meer heb gebruikt).

Tjee waarom gebruik ik dit spul niet vaker? Je kunt elke plantaardige melk gebruiken. Hier bijvoorbeeld light kokosmelk maar sojamelk (vanille of chocolade smaak bijvoorbeeld) of rijst, haver, etc kun je allemaal gebruiken. Zolang je de agar maar goed verhit en daarna de pudding een paar uur laat opstijven in de koelkast.

Versier met je favoriete repureerde fruit (Mango is hemels met kokosmelk) of blauwe bessen of banaan.

Kokos Mango Pudding   Voorbereiding 10 Kooktijd Totaal 10   Aantal: 4-5 Ingrediënten

 

  • 1 bik kokosmelk (light)
  • 2 flinke eetlepels suiker (óf rijst-agave siroop)
  • theelepel vanille extract of suiker
  • 1 zakje agar agar
  • 1 kleine mango of een handje bevroren stukjes

Instructies

  1. Verwarm de kokosmelk, suiker en vanille totdat het goed heet is (maar niet kookt)
  2. Doe het zakje agar agar erbij en mix totdat het opgelost is
  3. Zorg ervoor dat het niet gaat koken en verwarm het nog 5 minuten
  4. Serveer in kleine schaaltjes en zet dit in de koelkast een paar uur of het liefst een hele nacht
  5. Pureer het fruit en breng een laagje over de pudding en serveer met extra stukjes fruit

3.3.3070

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like