Jongens, hebben jullie het door? Als een sneltrein gaat het richting het eind van het jaar. Ik kan het niet geloven. Dit is de tijd voor fijne drankjes en lekker hapjes. Die je zo in een keer naar binnen kan werken. Zoals deze gevulde aardappeltjes. Misschien voor een borrel en al helemaal een kerstborrel of als voorafje bij het kerstdiner!
Dit recept is heel eenvoudig om te maken. Ik schaam me bijna om het te zeggen. Het vereist kerrie hummus die je op drie manieren kunt maken.
- Je koopt een kant en klaar pakje kerrie hummus…
- Je koopt een kant en klaar pakje hummus en doet er zelf kerriepoeder doorheen of een ander lekker kruid (geel is wel grappig omdat het dan op de inhoud van een eind lijkt)
- Je maakt hummus van kikkerertwen, tahini, citroen en knoflook en doet daar kerriepoeder doorheen.
Om eerlijk te zijn zie je op deze foto optie 1. Dus dat is de kant en klare hummus gemengd met de aardappel inhoud, salade uitjes en een beetje paprika poeder. Ik vond het heerlijk en super makkelijk! Want wanneer je een kerstdiner voorbereid heb je al genoeg aan je hoofd, dacht ik zo…
Print Gevulde Aardappeltjes met Kerrie Hummus – Kerstrecept Nr. 2!
Ingredients
- 6 middelgrote aardappeltjes
- 1 pakje kerrie hummus (of zelfgemaakt hummus met een theelepel kerriepoeder)
- 1-2 eetlepels mayonaise (optioneel)
- 1 of 2 bosuitjes
- paprikapoeder
Instructions
- Was de aardappels goed en snijd ze door de helft.
- Stoom ze in een stoomnetje voor ongeveer 20 minuten. Of bak ze in de oven op 200 graden voor ongeveer 35-40 minuten.
- Laat de aardappels afkoelen.
- Met een theelepeltje lepel je voorzichtig de inhoud van de aardappel eruit. Houd wel een laagje van een halve centimeter over want anders valt de aardappel uit elkaar.
- Meng de inhoud van de aardappel met ongeveer twee / drie flinke eetlepels hummus (optioneel gemengd met de mayonaise).
- Snijd de bosuitjes in kleine stukjes en meng door het mengsel. Houd wat over voor garnering.
- Vul de aardappels met het mengsel en garneer met wat paprikapoeder en overige bosuitjes