Hmmm… van tijd tot tijd is het heerlijk om helemaal uit te pakken met je ontbijt. Op je vrije zondag bijvoorbeeld! Smeer dan niet alleen een simpele boterham, maar bereid juist een uitgebreid ontbijt. Of een brunch. Dat mag ook, als je lekker lang bent blijven liggen. Dit zijn smaakvolle tips!

Je favoriete koffie

Je dag begin je natuurlijk met een goed kopje koffie. Dit vormt dan ook een belangrijk onderdeel van het ontbijt. Trek in een espresso of lungo naar die typische Italiaanse smaak? Je bereidt het met Segafredo crema. Deze koffiesoort heeft een medium branding, voor een volle en evenwichtige smaak. Je ruikt een mooi palet aan geuren zoals vanille, mokka, zoet fruit en noten. Qua smaak proef je hinten van chocolade en drop. Daarmee zet je dus een kopje koffie met karakter op tafel. Maak trouwens eerst al het eten klaar voor het ontbijt. De koffie kun je beter als laatste pas bereiden, zodat je drankje nog goed warm is op het moment dat je aan tafel gaat.

Croissant met jam

Koffie is dus een essentieel onderdeel aan de ontbijttafel. Ook met Lavazza super crema zet je een smaakvol kopje koffie naast je bord neer. En wat je daarbij kunt serveren op het bord? Een croissantje met jam past er perfect bij. De croissant wordt ook wel gezien als hét luxe broodje om bij je ontbijt te eten. Luchtig en toch knapperig, en met die lichtzoete smaak. Heerlijk! Jam kun je er trouwens in allerlei smaken opsmeren. Aardbeienjam is een klassieke keuze. Maar wissel dit gerust af met kersenjam, bosvruchtenjam of sinaasappeljam. Om nog maar wat voorbeelden te noemen. Wil je eens iets anders met je croissant? Je kunt er ook chocoladepasta op smeren. Of juist een hartige croissant maken, met kaas en/of ham.

Broodjes met hartig beleg

Dat brengt ons op het volgende punt: hartig beleg. Dit is zalig op een (afbak)broodje, zoals een kaiserbroodje of ciabatta. Stop meerdere broodjes bij elkaar in een mandje, voor een gezellige aankleding op de tafel. Qua beleg kun je denken aan kaas, salades of vleeswaren. Ook vis kan in de smaak vallen, waaronder zalm. Wat boter is trouwens ook welkom op tafel, om eerst op het broodje te smeren voordat het beleg eraan te pas komt. Extra tip: pimp je hartige broodje met wat extra’s. Plakjes komkommer of schijfjes tomaat bijvoorbeeld. Ook slablaadjes voegen wat toe, of juist schijfjes radijs of kiemgroenten. Het oog wil immers ook wat. En je krijgt zo meteen wat meer vitamines binnen.

Yoghurt met vers fruit

Eet je graag zuivel bij het ontbijt? Serveer dan yoghurt, in een gezellig schaaltje. Plantaardige yoghurt is trouwens ook een optie, als je bijvoorbeeld liever vegan eet. Kleed het schaaltje yoghurt aan met vers fruit. Dat ziet er mooi uit en is ook nog eens hartstikke lekker. Stukjes aardbei, bosvruchten en frambozen: het kan er allemaal in. Maar ook kiwi, appel of peer kun je prima met yoghurt combineren. Meer bite? Doe er dan wat muesli, granola of havermout bij. Zo is de yoghurt ook meteen extra voedend. Perfect als je een lange dag voor de boeg hebt. Of als je gewoon je maag goed wilt vullen!

Lekker eitje

Tot slot is een eitje ook altijd welkom bij een ontbijt. Je kunt ei op een heleboel manieren bereiden. Wissel hier dan ook vooral mee af. De ene keer kook je een eitje. De volgende keer bak je je ei. Dan maak je weer een roerei, of juist een omelet. Serveer ei op een bolletje of een snee brood. Je kunt trouwens ook een tosti maken met kaas en ei, wat een leuk experiment is. Geef je ei extra smaak met peper en zout. Ook een pittige saus, zoals sriracha, is een goede toevoeging aan een eitje. Maar daar moet je wel van houden natuurlijk!

Zie jij ‘m al voor je, die prachtig aangeklede ontbijttafel? Wat een feest! Met de bovenstaande tips kies je in ieder geval voor een goed gevulde tafel, boordevol lekkers. Dat wordt gegarandeerd smullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like