Hèèè?? Is het alweer avond? Wanneer is deze dag voorbijgegaan?

Ik heb het idee dat alle dagen in elkaar overvloeien. Gisteren is vandaag. Vandaag is morgen. Morgen is al voorbij voordat we vandaag zijn begonnen. Herken je dat ook?

Voordat je het weet is deze tijd voorbij. Dan zitten we weer op het terras, in het theater of wandelen we door het park. Maar toch knaagt er iets aan mij. Want dit gevoel van isolatie, is niets vergeleken met de miljoenen dieren in de bio-industrie.

Wie heeft ooit gezegd dat zij niet hetzelfde ervaren als dat wij doen?

Stel je voor dat je heel je leven lang in hetzelfde hok doorbrengt. Je kunt geen kant op. Geen social media of facetime. Vreselijk. Mijn missie om plantaardig eten te promoten is alleen maar groter geworden.

Aangezien we veel thuis zitten, veel computeren en toch boodschappen in huis kunnen halen, is dit het perfecte moment om plantaardig te leren koken. Laten we beginnen bij vegan mango yoghurt ijsjes. Veel te simpel om dat niet te proberen!

Vegan kinder ijsjes!

Koken is niet echt het juiste woord bij dit recept. Want er komt geen pan of vuur aan te pas. Maar wel een blender en een ijsjesvorm. Zoals jullie weten ben ik fan van zelf je ijs maken, zoals deze soja yoghurt fruit ijsjes. Het kost even wat meer moeite, maar het levert dan ook wat op! Minder plastic, gezondere ingrediënten en helemaal kidsproof!

Om ze kind vriendelijk te maken, kun je er voor kiezen om alleen vanille yoghurt en mango te gebruiken. Dat is al een heerlijk ijsje en dan hoef je je geen zorgen te maken om te veel vet of suiker.

Maar wil je net die extra sjeuuw, dan is kokosmelk en een eetlepel agave siroop ook wel erg lekker. Oftewel, vet + suiker. Tja, het is heel simpel welke combinatie wij mensen graag eten.

Veel plezier!

Afdrukken Mango ijsjes

Bereidingstijd: 5 minuten

Totale tijd: 5 minuten

Categorie: Toetjes, Vegan Kids

Ingrediënten

  • 250 gram (bevroren) mango
  • 200 ml soja vanille yoghurt of kokosmelk
  • 1 eetlepel agave siroop of vegan honing (optioneel)
  • zo nodig water

Instructies

  1. In een blender, meng alle ingrediënten met elkaar.
  2. Zo nodig, voeg wat water toe om de blender draaiende te houden als de mango nog te koud is.

6.1.5 /vegan-mango-yoghurt-ijsjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like