Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg het virus gewoon liever niet.  1.5 meter afstand? Daar houd ik me aan. Handen wassen? Zo vaak, ze zijn kurkje droog. Niet met meer dan drie in een groep buiten? I’m going solo. Daarbij probeer ik gezond te leven. Je weet wel. Genoeg rusten, gezond eten en sporten. Ik heb zelfs langer dan drie dagen mijn veel te dure activity watch om. Mijn doel is minstens 10.0000 stappen op een dag. Het is me elke dag gelukt. Hoezee!

Ik heb ook deze heurlijke ananas smoothie gedronken. Het is vast voor het idee. Tussen mijn oren. Maar ik zou zweren dat mijn weerstand een laagje dikker werd toen ik het lege glas op het aanrecht terug legde.

Wat een gekke tijden hè mensen. Wat is het toch apart. Ik kan er geen andere woorden voor bedenken. We zullen dit nooit meer vergeten denk ik. Nou ja, behalve als we onze relatie tot de ecologie niet drastisch veranderen, want dan wordt dit net zo normaal en herkenbaar als tandenpoetsen voor het slapen gaan. Maar laten we ervan uit gaan dat we slim zijn en dat we veranderen. Dat we de belangrijkst beroepen echt op waarde schatten. Dat we de virussen die in het dierlijk rijk te vinden zijn met rust laten (#eetplantaardig). Dat we onszelf niet zo kwetsbaar maken door een samenleving te creëren die gebaseerd is op 24/7 consumeren dat wanneer er ééventjes niets uitgegeven kan worden, de boel niet compleet in elkaar zakt.

Tot dan moeten we er samen maar het beste van maken. Laten we vrienden maken met ons bankstel, met hobby’s, met ons piepkleine balkonnetje of tuintje. Laten we kijken wat we allemaal kunnen betekenen voor een ander (thuis blijven…) Het is allemaal oké. Ook verveling. Waar we zo hard voor weg lopen. We komen weer door deze tijd heen. Voordat je het weet omhelzen we elkaar!

Afdrukken Tropisch gouden smoothie

Bereidingstijd: 5 minuten

Totale tijd: 5 minuten

Categorie: Lunch en Avond

Hoeveelheid: 2

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 250 gram bevroren ananas
  • 1 1/2 theelepel kurkuma
  • blokje van 1 cm bij 1 cm gember
  • 250 ml kokosdrink (plantaardige melk met een kokossmaakje)

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een blender.
  2. Mix even op hoge snelheid zodat de gember vermaalt.
  3. Serveer in 2 glazen.

6.1.5 /tropische-gouden-smoothie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like