Niet lang geleden was ik op een potluck waar iemand kwam aanlopen met iets verwikkeld in aluminium…Daarin zat een heel Turks brood belegd met gegrilde groente en een lekker sausje. Wat zit daar in? Oh… dat… what the.. wauw dat ziet er goed uit..
De “wat doe ik op mijn brood vraag” is eigenlijk simpel te beantwoorden. Brood is namelijk een hulpmiddel om groente naar binnen te krijgen. Zo veel mogelijk. Altijd. Ook tussendoor. Nooit stoppen! Dit is voor mij ook een uitdaging want op een één of andere manier schiet dat er wel eens bij in. Een tip aan mijzelf en geïnteresseerden, kies er een paar die je lekker vindt en gebruik die eerst regelmatig. Het vult goed, zit boordevol vezels, mineralen, vitaminen en is laag in calorieën dus je kunt er veel van op.
Ik ben zelf dol op aubergine en courgette vooral wanneer ze goed gegrild zijn. Ik besprinkel ze favoriete kruiden en gril / bak ze flink door. Ik gebruik geen olie en heb daar een speciale techniek voor die ik later eens uitgebreid ga uitleggen. Maar tot dan kun je je groente ook met een beetje olie besprenkelen zodat het makkelijker bakt. Snijd het Turks brood door de midden en gril die ook nog eventjes op het laatst… Besmeur de broden met tomatenketchup of puree en hummus en het feest kan beginnen. In ieder geval mijn feest…
Print Broodje Gegrilde Groenten
Prep Time: 30 minutes
Yield: 2-3
Ingredients
- Voor de groente:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 tomaat
- 1 ui
- champignons (optioneel)
- een soort kruid zoals: paprikapoeder, knoflookpoeder, italiaanse kruiden, kerriepoeder (wat op je plankje staat kan er bij!)
- peper en zout
- Overig:
- hummus (maakt niet uit welke)
- tomatenpuree
- spinazie of sla blaadjes
- turks brood
Instructions
- Snijd de courgette en aubergine in plakken
- Besprinkel met wat olie en je favoriete kruiden en peper en zout
- Bak vervolgens deze op hoog vuur gaar en leg ze opzij
- Snijd het Turks brood en bak de binnenkant ook even mee
- Besmeer het turkse brood en beleg met de groente!
4.20 /broodje-gegrilde-groenten-want-je-kunt-er-niet-genoeg-van-eten/