Ben je ooit op een zonnig-gratis-festival-achtige-middag in Utrecht geweest? Ongeveer dit: fijne muziek, vrienden om je heen, overal bier, meisjes met lange haren en knotjes op hun hoofd (shit.. daar ben ik er één van) en hippe bebaarde mannen met veel te strakke broeken (wat is dat toch?).

Fietsen langs de Oudegracht is het mooiste gedeelte van zo’n dag. Overal geroezemoes en vrolijke mensen. Mag deze dag langer duren alsjeblieft?

Vanochtend was een ander scenario. Ik stond vroeg op en ben gaan fietsen. Iedereen sliep nog (behalve de vogels). Wat een verademing. Dan is de wereld  mooier dan welk festival dan ook… 


Ik bleef maar fietsen… en fietsen… totdat ik op een gegeven moment moe werd (en hongerig). Hoe dichter ik bij huis kwam, hoe meer ik verlangde naar eten.

Dit werd het onder andere (ik kan niet geloven dat ik nog het geduld had om er een foto van te maken):

Zou ik je ergens nog blijer mee kunnen maken dan chocola?

Deze chocola komt niet in een zilveren papiertje en kun je niet in je thee dippen (dat komt later nog met mijn chocoladekoekjes post…) Deze komt in de vorm van een smoothie…

Smoothies horen natuurlijk heel groen te zijn… Maar een beetje afwisseling is geen probleem. Want wat is er nou kwalijk aan het drinken van een smoothie dat smaakt naar chocolademelk? Geen kwaad natuurlijk. Geen kwaad! Oh.. en weet je nog waar ik hier mijn inspiratie vandaan haalde? Dat is hier ook een beetje. Maar wel met een eigen mango twist er aan..

Chocolade Mango Smoothie   Voorbereiding 5 Kooktijd Totaal 5   Aantal: 1-2 Ingrediënten

  • 300 ml plantaardige melk (soja, amandel bijvoorbeeld)
  • 200 ml water
  • Kwart avocado
  • 1 flinke eetlepel cacao poeder
  • 4-5 ontpitte medjool dadels
  • 1 banaan
  • 1 mango (of bevroren stukjes uit de appie!)
  • 100 gram havermout (optioneel)

Instructies

  1. Doe alles in de blender en laat dit een minuutje draaien totdat het een glad mengsel is

3.3.3070

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like