Wie geeft jou een duwtje in de rug?

BEWFavorieren-20152 (3)

 

Ik zet een stap buiten de deur en schrik me een hoedje. Carbid schieten. Bestaat dat nog? Ik dacht dat alleen boeren knullen dat deden in het dorp waar ik vandaan kom?? NIET DUS! Je begrijpt, ik draai me onmiddellijk om en sluit me op. Waterkoker aan. Theekopje met theezakje erin. Als een coconnetje wikkel ik me in een deken. Op de tafel staat ‘drinken en chippies’ . Ik geniet. Op een bepaald moment wil ik toch echt die thee in mijn handen hebben. 1…2…3… en ik kom ongeveer overeind.  Shit, nét niet ver genoeg! Toen, uit onverwachte hoek, was daar dat duwtje in de rug van mijn lief… Woeeep! Ik kom er ineens makkelijk bij. 

Natuurlijk heb ik, waarschijnlijk net als jij, allerlei doelen voor het komende jaar. Meer dan ooit wil ik van alles en nog wat gaan proberen. Spreken, schrijven en lezen over de wereld waar we in leven. Ik wil nog meer leren over hoe we deze wereld kunnen helen. Toch, ik ga het dit jaar net iets anders doen. Tot nu toe probeerde ik het vaak alleen te doen. Een beetje een ‘ik kan het zelluff wel!!’ syndroom.

Maar ik wil het niet meer alleen doen. Ik kan het niet alleen doen.

We hebben elkaar heel hard nodig. Natuurlijk zijn we in de basis zelfstandig en moet je wel zelf opstaan en ondernemen om iets te kunnen bereiken. Maar soms heb je dat laatste duwtje nodig. Om creatief te kunnen zijn. Om hard te kunnen werken. Om lief te hebben. Om wereldproblemen aan te pakken. Om doelen te kunnen bereiken.

Dus doe je met me mee?

Het doel van dit jaar is nog dichter bij de ander komen en daarmee heel dicht bij jezelf. Op zoek gaan naar de talenten van anderen om zo die van jezelf te kunnen ontdekken. Je richten op het verbinden met anderen zodat je jezelf kan verbinden met de doelen die je wilt bereiken. Dan kan ik soms degene zijn die dat duwtje in de rug geeft, of iemand anders kan die aan mij geven.

Om dit jaar af te sluiten, doe ik nog even een terugblik over Plantbites 2015. Het afgelopen jaar heb ik ontzettend genoten van het bloggen. Wat een plezier. Ik stop voorlopig écht niet. Hierbij geef ik je mijn 8 favoriete posts. Posts die óf op internet populaire waren, óf omdat het maken leuk was óf omdat het recept gewoon goed lukte. 

Vergeet niet om de facebookpagina te liken of om posts te delen!

Enneh, tot volgend jaar lezers!

1. De zwarte bonen brownies 

2. Vegan Chocolade Cruesli

3. Rabarber Aardbei Crumble

4. Watermeloen Salade 

5. Gevulde Aardappeltjes met Kerrie Hummus 

6. Bieten Venkel Kokos Soep

7. Sloppy Joes

8. Cranberry Mandarijn Salade

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *